Το νέο πολιτο-κεντρικό μοντέλο ψηφιακού μετασχηματισμού γίνεται αντικείμενο διεθνούς ενδιαφέροντος

Για τον ρόλο της ψηφιακής διακυβέρνησης στην ενίσχυση των δυνατοτήτων του κράτους μίλησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Institute for Innovation and Public Purpose (IIPP) του πανεπιστημίου UCL όπου ήταν καλεσμένος.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο facebook «συναντήθηκα με φοιτητές και καθηγητές για να μιλήσω για τον ρόλο της ψηφιακής διακυβέρνησης στην ενίσχυση των δυνατοτήτων του κράτους. Στη διάρκεια της συζήτησής μας, παρουσίασα τη βασική αρχή που διαπνέει το σύνολο των υπηρεσιών του gov.gr: Το κράτος είναι ένα και ως ένα πρέπει να λειτουργεί. Πλέον πολίτες και επιχειρήσεις δίνουν μια και μόνο φορά τα στοιχεία τους και εξυπηρετούνται άμεσα, ακόμα και από το κινητό τους. Οικοδομούμε ένα κράτος ικανό να πατάξει τη γραφειοκρατία, να στηρίξει την επιχειρηματικότητα και να γίνει φορέας κοινωνικής στήριξης για όλους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πιερρακάκης: Να αποφασίσουμε αν θα συνομιλήσουμε με το χθες ή το αύριο – Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι το αύριο

Ο υπουργός τόνισε ότι «αυτό το νέο πολιτο-κεντρικό μοντέλο ψηφιακού μετασχηματισμού γίνεται αντικείμενο διεθνούς ενδιαφέροντος. Σε αυτό το πάνελ, είχα ιδιαίτερη χαρά να συνομιλήσω με δυο πρωτοπόρους στην ψηφιοποίηση δημόσιων υπηρεσιών, τους David Eaves και Mike Bracken».

Η ανάρτηση

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr