Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το δίκοπο μαχαίρι του Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Το δίκοπο μαχαίρι του Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Ο Παναθηναϊκός πληρώνει τοις μετρητοίς αυτό που δεν…

Πρόγραμμα Κυριακή-Τετάρτη-Κυριακή σε αυτό το επίπεδο ποδοσφαίρου δεν βγαίνει με μια ενδεκάδα και κάτι. Για αυτό και οι ομάδες που έχουν απαιτήσεις μέσα από ένα τέτοιο καλεντάρι προφανώς δεν έχουν μια ενδεκάδα και κάτι. Κατασκευάζονται με τρόπο διαφορετικό. Επενδύουν στο βάθος του ρόστερ τους κατανοώντας τις βασικές ανάγκες.

Ο παράξενος φετινός Ολυμπιακός για παράδειγμα με τον Άρη χθες βράδυ άλλαξε εννέα από εκείνους που ξεκίνησαν την Κυριακή, έχοντας κατά νου το εκτός έδρας ματς που ακολουθεί για το πρωτάθλημα στο Περιστέρι. Ρίσκο προφανώς. Αλλά όχι παραλογισμός. Ο Μίτσελ λοιπόν έδωσε «ανάσες» σε πολλούς από εκείνους που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη πρώτη γραμμή και εμπιστοσύνη σε εκείνους που ακολουθούν στις επιλογές του. Το έκανε και πάλι είχε από τον πάγκο του να φέρει ποδοσφαιριστές σαν τον Μπουχαλάκη (που έπαιξε) και τους Μαρσέλο-Βαλμπουενά (που δεν έπαιξαν).

Ο καλός φετινός Παναθηναϊκός παρότι ξεκίνησε τη σεζόν με ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, ρόστερ για τρία ματς την εβδομάδα δεν έφτιαξε ποτέ. Και μιας και τέτοιες επιλογές δύσκολα αφήνουν ανοιχτούς λογαριασμούς, ήρθε η ώρα να πληρώσει με τόκο. Στον κρίσιμο Γενάρη με το πολύ δύσκολο πρόγραμμα Super League και τις διαδοχικές φάσεις του κυπέλλου. Χθες βράδυ ο Σέρβος έκανε το σωστό στη Τούμπα στον πρώτο προημιτελικό με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ: άνοιξε την πόρτα του rotation, όσο του επιτρέπουν οι επιλογές που έχει στα χέρια του. Τελικά δεν έχασε μόνο με ένα σκορ που δημιουργεί δεδικασμένο, αλλά δεν μπόρεσε να δώσει ανάσες και σε εκείνους τους έξι-επτά που τραβούν αδιάκοπα το κουπί.

Λένε όλοι για τα τρια ματς στη σειρά με τον ΠΑΟΚ σε μια εβδομάδα που έχουν οι Πράσινοι. Ξεχνούν ότι πριν από αυτά υπήρξε το πολύ δύσκολο εκτός έδρας στα Γιάννενα, και μετά από αυτά ακολουθεί το πολύ δύσκολο εκτός έδρας στη Τρίπολη. Στο μεταξύ μπαίνουμε πια στο τρίτο δεκαήμερο του Γενάρη και ακόμη η μεταγραφική ενίσχυση αναμένεται με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα να μην τα «έχει» με τη διοίκηση, αλλά με τον προπονητή που και πάλι καθυστερεί. Χθες βράδυ το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ το πέτυχε ο Τάισον που δεν έχει κλείσει εβδομάδα στην Ελλάδα και που προφανώς ξέρει να πάει από το δωμάτιο του ξενοδοχείου ως τη ρεσεψιόν. Η πονηρή αλεπού που ακούει στο όνομα Ραζβάν Λουτσέσκου σίγουρα θα γελάει χωμένος στο μπουφάν του…

Κάνει εξαιρετική δουλειά ο Σέρβος και προφανώς αυτό δεν αμφισβητείται. Ο Παναθηναϊκός που βλέπουμε είναι δικό του δημιούργημα. Καμιά φορά όμως πρέπει να… καβαλάς το κύμα. Οι Πράσινοι βρέθηκαν με ένα τεράστιο βαθμολογικό προβάδισμα στη λήξη του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος. Ήξεραν όμως ότι έχουν χάσει οριστικά τον Αϊτόρ ως το τέλος της σεζόν. Ότι θα πρέπει να ενισχυθούν διότι ουσιαστικά τραβούν το κουπί οι ίδιοι 14-15 ποδοσφαιριστές. Ότι από τα τέλη Δεκέμβρη τους περιμένει ένας ανήφορος με πολλά ματς εκτός έδρας για το πρωτάθλημα και βέβαια με την προσθήκη των δύο φάσεων του κυπέλλου («16» και «8»). Και βέβαια ήξεραν ότι οι άλλοι δεν θα καθίσουν με τα χέρια σταυρωμένα

Οι γκέλες με Ιωνικό και ΟΦΗ. Οι ήττες από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Το… βουνό που είναι μπροστά. Όλα μαζί έχουν αλλάξει εντελώς τους όρους πλέον για τον Παναθηναϊκό που είναι πια στο +4 από την ΑΕΚ και στο +7 από τον Ολυμπιακό στη Super League. Και που όπως ήρθαν τα πράγματα χθες βράδυ στη Θεσσαλονίκη είναι και με το ένα πόδι εκτός της συνέχειας του κυπέλλου.

Όλα πλέον κρέμονται σε μια λεπτή κλωστή…

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024