Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νταβός: Στο επίκεντρο η ενεργειακή ασφάλεια

Νταβός: Στο επίκεντρο η ενεργειακή ασφάλεια

Οι επισημάνσεις των ομιλητών στο Greek House Davos τη δεύτερη μέρα των εργασιών

Το θέμα της ενεργειακής ασφάλειας βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων στο Greek House Davos την δεύτερη ημέρα των εργασιών.

Στον ρόλο της ναυτιλίας στην ενεργειακή ασφάλεια αναφέρθηκε ο Γεράσιμος Καλογηράτος, CEO της Capital Product Partners σημειώνοντας πως η ναυτιλία αναδεικνύεται σε μια από τις κορυφαίες στρατηγικές βιομηχανίες για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, ενώ, είπε χαρακτηριστικά: «φανταστείτε πόσο διαφορετική και πιο σκληρή θα ήταν η κρίση εάν ο ελληνικός στόλος βρισκόταν στα χέρια Ρώσων ή Κινέζων».

O πρώην υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης ανέφερε από την πλευρά του πως η Ελλάδα έχει καταφέρει να είναι ένας κόμβος μεταφοράς ενέργειας αλλά και παραγωγός καθαρής ενεργειας.

Το γεγονός, τόνισε, πως η Βουλγαρία η οποία ήταν πλήρως εξαρτημένη από το ρωσικό φυσικό αέριο και πολύ γρήγορα το αντικατέστησε μέσω της Ελλάδας είναι ένα πολύ μικρό παράδειγμα για το τι μπορεί η Ελλάδα να κάνει ώστε να ενισχύσει την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης.

Η πρόεδρος του club της Ρώμης πάντως πρότεινε πως δεν θα πρέπει να τρέξουμε σε αυτή τη κρίση, δεν πρέπει να πανικοβληθούμε και πως πρέπει να μην δημιουργήσουμε νέες εξαρτήσεις  στην ενέργεια όπως είχαμε με τη Ρωσία.

Μάλιστα, η πρόεδρος προτείνει ο σχεδιασμός για το ποια θα πρέπει να είναι τα επόμενα βήματα να είναι πολύ προσεκτικός ώστε να περάσουμε ομαλά στην πράσινη μετάβαση τονίζοντας πως το κλειδί είναι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024