Ο κ. Μητσοτάκης προειδοποίησε τα στελέχη της ΝΔ πως «θα έχουμε αναταράξεις, θα έχουμε μεγάλη τοξικότητα απέναντί μας. Κι αυτό, γιατί στο έργο μας κανείς δεν μπορεί να μας αντιπαρατεθεί», όπως είπε.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, προήδρευσε το απόγευμα της Δευτέρας στην κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας και του Διαγραμματειακού του κόμματος, που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς.

«Μπαίνουμε πια στην τελική ευθεία, είναι κοινό μυστικό ότι το ρολόι χτυπά ανάποδα, το έχω πει δημόσια, το λέω κατ’ ιδίαν και σε σας – δεν είναι μυστικό – οι εκλογές θα γίνουν είτε τον Απρίλιο είτε τον Μάιο, οι πρώτες εκλογές», ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά ο κ. Μητσοτάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δημοσκόπηση: Ενισχύεται η τάση για αυτοδυναμία - Σε ποιον αρχηγό θα έδιναν δεύτερη ευκαιρία

Και προσέθεσε ότι «οι δεύτερες, θα γίνουν 4 με 5 εβδομάδες μετά, οπότε», όπως τόνισε, «νομίζω μπορείτε να αντιληφθείτε ότι δουλεύουμε με ένα πολύ αυστηρό χρονοδιάγραμμα».

Η κρισιμότητα της πρώτης κάλπης

«Μην έχουμε καμία αμφιβολία ότι το αποτέλεσμα των πρώτων εκλογών είναι αυτό το οποίο θα καθορίσει τελικά τις εξελίξεις και θέλουμε να έχουμε ένα αποτέλεσμα τόσο ισχυρό, που να μην αμφισβητείται καθ’ οποιονδήποτε τρόπο η δυνατότητά μας να πετύχουμε την αυτοδυναμία στη δεύτερη κάλπη. Αυτός είναι ο στόχος», υπογράμμισε στην τοποθέτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα, επισήμανε όμως ότι δεν μπορεί να υπάρχει κανένας εφησυχασμός.

«Είμαι πολύ αισιόδοξος για τις εκλογές. Βλέπω τις μετρήσεις, αλλά κυρίως βλέπω τον κόσμο. Το κλίμα είναι πολύ καλό. Είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε πριν από δύο ημέρες στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, το κλίμα είναι πραγματικά πολύ καλό – και είναι πολύ καλό, γιατί σίγουρα το κυβερνητικό έργο αποτελεί εχέγγυο συνέπειας, συνέχειας, σταθερότητας, αλλά και αξιοπιστίας», σημείωσε.

«Μας εμπιστεύονται – Όχι σε αλαζονεία και εφησυχασμό»

Σε σύγκριση με το 2019, ανέφερε ο πρωθυπουργός, «τώρα μας λένε, ‘ελάτε να συνεχίσετε τη δουλειά σας, γιατί εσάς εμπιστευόμαστε’».

«Πρέπει να ξέρουμε ότι μιλώντας τη γλώσσα της αλήθειας με τους πολίτες, χτίζουμε ακόμα περισσότερη αξιοπιστία. Αυτό είναι μία μεγάλη κατάκτηση για εμάς, για την παράταξή μας, για εμένα προσωπικά», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ξέρω πολύ καλά ότι οι εκλογές κερδίζονται όταν έχει καταμετρηθεί και η τελευταία ψήφος. Ο κίνδυνος πάντα – και θα το τονίζω αυτό – είναι η αλαζονεία και η προεξόφληση του εκλογικού αποτελέσματος. Είναι καλό ότι μπαίνουμε στην καμπάνια με καλό αέρα, αλλά αυτό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μας οδηγήσει σε εφησυχασμό».

«Θα έχουμε τοξικότητα απέναντί μας»

Αναφερόμενος στο προεκλογικό κλίμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως «θα έχουμε αναταράξεις, θα έχουμε μεγάλη τοξικότητα απέναντί μας. Κι αυτό, γιατί στο έργο μας κανείς δεν μπορεί να μας αντιπαρατεθεί».

«Επίσης, δεν έχουν πει τίποτα για το τι θα κάνουν την επόμενη τετραετία, γιατί πολύ απλά δεν μπορούν να μιλήσουν και να παρουσιάσουν ένα εμπεριστατωμένο πρόγραμμα», κατέληξε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr