Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Χιλιάδες κόσμου έξω από τη Μητρόπολη και αφίξεις επισήμων
Λίγο μετά τις 13:30 ολοκληρώθηκε στη Μητρόπολη Αθηνών η εξόδιος ακολουθία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου
Χιλιάδες κόσμου παρέμειναν έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών κατά την τέλεση της εξόδιου ακολουθίας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.
Η σορός του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ μεταφέρθηκε στο ναό λίγα λεπτά μετά από τις 11:00 μετά την ολοκλήρωση του μίνι λαϊκού προσκυνήματος στο οποίο έδωσε το «παρών» πλήθος κόσμου, καθώς και αρκετοί πολιτικοί.
Το φέρετρο τοποθετήθηκε στο βάθρο, ενώ μπροστά -σε τραπέζι και πάνω σε μπλε και κόκκινα μαξιλάρια- έχουν τοποθετηθεί τα μετάλλια του τέως βασιλιά. Οι τρεις γιοι του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ εμφανώς συγκινημένοι αποχαιρέτισαν τον πατέρα τους.
Περίπου στις 11:20, στη Μητρόπολη Αθηνών έφτασαν οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης, δηλαδή ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Πικραμμένος και η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, που συλλυπήθηκαν τους γιους του τέως βασιλιά.
Στη Μητρόπολη βρίσκονται επίσης η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο Μάκης Βορίδης με τη σύζυγό του και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ενώ στο ναό έχουν καταφθάσει τα περισσότερα μέλη των βασιλικών οικογενειών που βρίσκονται στην Αθήνα.

Οι αφίξεις των «γαλαζοαίματων»
Πιο συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 11:30 στη Μητρόπολη έφτασαν υποβασταζόμενος ο επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, που ήρθε από το Άμπου Ντάμπι με τη σύζυγό του και αδελφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, βασίλισσα Σοφία και τις δύο κόρες τους Έλενα και Βικτόρια – Φεντέρικα. Ο Νικόλαος βγήκε έξω από την εκκλησία για να τους υποδεχθεί.
Στην εκκλησία βρίσκεται και ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε με τη βασίλισσα Λετίσια, που έγιναν δεκτοί στα σκαλιά από τον Παύλο, όπως και η πριγκίπισσα Άννα της Βρετανίας.

Στη συνέχεια, στον χώρο έφτασε ο βασιλιάς της Ολλανδίας Βίλεμ Αλεξάντερ με τη σύζυγό του βασίλισσα Μαξίμ, που τους υποδέχθηκε ο Παύλος, ενώ στην εκκλησία βρίσκεται ο πρίγκιπας του Μονακό Αλβέρτος και ο μέγας δούκας του Λουξεμβούργου, Ερρίκος.
Tελευταία έφτασε η σύζυγος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Αννα Μαρία, και στη συνέχεια έκλεισαν οι πύλες της Μητρόπολης προκειμένου να ξεκινήσει η εξόδιος ακολουθία, όπου ολοκληρώθηκε τελικώς λίγο μετά τις 13:30.
- Euroleague: Ο Οσμάν αναδείχθηκε MVP της 31ης αγωνιστικής
- Θεσσαλονίκη: Μαχαιριά στην καρδιά προκάλεσε τον θάνατο του 20χρονου – Πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία
- Φάμελλος: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει κάνει ζημιά και στη ΔΕΘ και στην πόλη
- Πιερία: Εισαγγελική έρευνα για την επίθεση αγέλης σκύλων σε τουρίστρια – Παραμένει στη ΜΕΘ η 61χρονη
- Στο «κόλπο» για τον Ράιτ και ο Παναθηναϊκός – Η… επίσκεψη στο ΟΑΚΑ και το έντονο ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα
- Ο Banksy αποκαλύφθηκε: Το τέλος της ανωνυμίας στην Ουκρανία, τα δικαστικά έγγραφα, οι Massive Attack – Έρευνα Reuters
- Οι κατώτατοι μισθοί στην ΕΕ για το 2026 – Πού βρίσκεται η Ελλάδα;
- Γαμπρός στην Κρήτη ο ανιψιός της Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν – Ζει σε χωριό του Ηρακλείου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 14.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/clay-leconey-LdyTTsIppB8-unsplash-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442