
ΣΥΡΙΖΑ για F-16: Παταγώδης αποτυχία της πολιτικής του «πιστού και δεδομένου συμμάχου» του Μητσοτάκη
Επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα της προμήθειας και αναβάθμισης των αμερικανικών F-16 από την Τουρκία
Επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα της προμήθειας και αναβάθμισης των αμερικανικών F-16 από την Τουρκία ασκεί με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Το αίτημα της Αμερικανικής Κυβέρνησης προς το Κογκρέσο για πώληση 40 εκσυγχρονισμένων F-16, 900 πυραύλων αέρος-αέρος και 800 βομβών στην Τουρκία, καθώς και για εκσυγχρονισμό 79 F-16, αναδεικνύει την παταγώδη αποτυχία της πολιτικής του “πιστού και δεδομένου συμμάχου” του κ. Μητσοτάκη».
Ακολούθως υποστηρίζει: «Δεν είναι δυνατόν να δίνεις γη και ύδωρ, να μην διεκδικείς τίποτα από την ομόλογή σου κυβέρνηση και μετά να επαφίεσαι αποκλειστικά στις- καθόλα πολύτιμες- προσπάθειες του Γερουσιαστή Μενέντεζ και της ομογένειας για να προασπίσουν τα συμφέροντά της χώρας. Επιπλέον, αντί να καταβάλλει κάθε προσπάθεια ο κ. Μητσοτάκης για να αποτρέψει αυτές τις εξελίξεις, έβαλε τον κ. Συρίγο να προετοιμάσει την κοινή γνώμη. Η επικίνδυνη εξωτερική πολιτική της Κυβέρνησης έχει όλο και πιο δυσμενείς συνέπειες για τα ελληνικά συμφέροντα».
Καταλήγοντας υπογραμμίζει: «Τουλάχιστον θα πρέπει να γίνει σαφές ότι η Ελλάδα απορρίπτει τον απαράδεκτο συμψηφισμό μεταξύ της πώλησης F16 στην Τουρκία – τα οποία θα παραβιάζουν καθημερινά τον εθνικό εναέριο χώρο- και ενδεχόμενη αγορά F35 από τη χώρα μας».
- Θύμα φάρσας στη Ρώμη ο Τσιτσιπάς: Το ατύχημα με το… ανεκτίμητης αξίας αρχαίο βάζο (vids)
- Ιράν: Εκτελέστηκε άνδρας – Ήταν κατηγορούμενος για κατασκοπεία υπέρ των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών
- Ο πόλεμος του Ιράν περνά στο πιάτο των Αμερικανών: Τρόφιμα έως και 93% ακριβότερα
- Στάρμερ: Ποιοι θα μπορούσαν να τον αντικαταστήσουν στην ηγεσία των Εργατικών και στη βρετανική πρωθυπουργία
- Ποιοι είναι οι λόγοι που η γάτα κάνει επίθεση στον άνθρωπό της
- Θεμιστοκλέους: Η μετάδοση του χανταϊού από άνθρωπο σε άνθρωπο απαιτεί στενή επαφή για αρκετή ώρα

