
Ουκρανία: Το Σολεντάρ παραμένει υπό ουκρανικό έλεγχο επιμένουν Ουκρανοί αξιωματούχοι
Την ίδια ώρα σειρήνες αεροπορικής επίθεσης ηχούν στο μεγαλύτερο μέρος της Ουκρανίας.
Η μικρή πόλη Σολεντάρ στην ανατολική Ουκρανία, επίκεντρο μιας σφοδρής μάχης μεταξύ ουκρανικών και ρωσικών δυνάμεων, την οποία η Μόσχα ισχυρίζεται ότι έχει καταλάβει, εξακολουθεί να είναι «υπό ουκρανικό έλεγχο», δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης της επαρχίας Ντονέτσκ, Πάβλο Κιριλένκο.
«Το Σολεντάρ βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ουκρανικών αρχών, οι δυνάμεις μας έχουν τον έλεγχο του», είπε, προσθέτοντας ότι αυτή η τοποθεσία και η κοντινή πόλη Μπαχμούτ είναι τα πιο «καυτά» σημεία στο μέτωπο.
Την ίδια ώρα σειρήνες αεροπορικής επίθεσης ηχούν στο μεγαλύτερο μέρος της Ουκρανίας και αξιωματούχοι καλούν τους κατοίκους να βρουν καταφύγιο από πιθανούς ρωσικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς.
Ο περιφερειακός κυβερνήτης του Μικολάιβ, Βιτάλι Κιμ, δήλωσε ότι ρωσικοί πύραυλοι έχουν ήδη εντοπιστεί να πετούν στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας και ότι τα συστήματα αεράμυνας είναι σε λειτουργία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Ευχαριστεί τον Θεό που είναι ζωντανός» ο Σταύρος Φλώρος – Συνελήφθη ο καπετάνιος του σκάφους
- Οι «τανάλιες» του Ολυμπιακού πάνω στον Μπιμπέροβιτς
- Αποταμίευση: Κάθε ένα ευρώ κινήτρου θα φέρει άνοδο του ΑΕΠ κατά δύο ευρώ σε βάθος πενταετίας
- Κρήτη: Επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας της 28χρονης που την παρέσυρε με το αυτοκίνητο ο σύζυγός της
- Ζωή Κωνσταντοπούλου: Στη Βουλή πέντε αιτήματα άρσης ασυλίας σε βάρος της – Ποιες υποθέσεις αφορούν
- Η Κούβα ξέμεινε από ντίζελ και μαζούτ – Η Αβάνα ζητά από τις ΗΠΑ να άρουν τον αποκλεισμό




