Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα Mega» για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές της χώρας μας.

Στις κριτικές που δέχεται το υπουργείο Παιδείας αναφορικά με τη διαχείριση της έξαρσης της γρίπης και των ιώσεων στα σχολεία, αναφέρθηκε αρχικά η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή.

Όπως είπε το κομμάτι αυτό αφορά εξ’ ολοκλήρου το υπουργείο Υγείας, καθώς αυτό δίνει τις οδηγίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα χειρότερα έρχονται με τις ιώσεις στα παιδιά - «Αύξηση έως 25% λόγω του ανοίγματος των σχολείων»

«Ποτέ δεν κάναμε κάτι αντίθετο από αυτό που μας είπαν οι ειδικοί. Εμείς θέλουμε να λειτουργεί η εκπαίδευση και να λειτουργεί με ασφάλεια» επισήμανε.

«Δεν υπάρχει εισήγηση για επαναφορά της μάσκας στα σχολεία»

Ανέφερε πως το υπουργείο Παιδείας δεν είχε καμία εισήγηση για επαναφορά της μάσκας και βάσει των στοιχείων που έχει στη διάθεσή του, οι απουσίες αυτή την περίοδο δεν είναι περισσότερες απ’ ό,τι ήταν πέρυσι την αντίστοιχη εποχή.

«Είναι μία εποχική γρίπη η οποία πρέπει να μας ανησυχεί, δεν δικαιολογεί όμως πρόσθετα μέτρα» σημείωσε η υπουργός.

Συζητώντας για το κομμάτι των υποδομών στα σχολεία, με αφορμή τα πλημμυρικά φαινόμενα σε νηπιαγωγείο του Νέου Ηρακλείου, η κ. Μακρή τόνισε πως η κατασκευή των σχολείων είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών και η συντήρησή τους είναι ευθύνη των Δήμων που παίρνουν χρήματα από το υπουργείο Εσωτερικών.

«Σύμφωνα με τα ισχύοντα το υπουργείο Παιδείας αναλαμβάνει τη στελέχωση των σχολείων» συμπλήρωσε η υπουργός.

Διορισμοί και προσλήψεις

Απαντώντας σε ερώτηση για τους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών και τις προσλήψεις αναπληρωματικών, η κ. Μακρή είπε πως η αντίστοιχη διαδικασία θα ξεκινήσει νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, θα σταματήσει όμως λόγω των εκλογών.

«Προσλήψεις θα γίνουν έγκαιρα, όπως και πέρυσι, γιατί ευθύνη μας είναι να είναι στελεχωμένες οι σχολικές αίθουσες» συμπλήρωσε.

Κηδεία τέως βασιλιά

Σε ό,τι αφορά την απόφαση της κυβέρνησης να ταφεί ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος ως ιδιώτης και όχι με τιμές αρχηγού κράτους η υπουργός δήλωσε πως έχει εμπιστοσύνη στα κριτήρια της απόφασης αυτής, της κυβέρνησης.

«Είναι μία περίοδος κρίσιμη που η κυβέρνηση όφειλε να σταθμίσει πολλά πράγματα. Είμαι σίγουρη πως πήρε την σωστή απόφαση» κατέληξε η κ. Μακρή.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr