Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ήταν υπέρβαρη και την αποκαλούσαν τέρας - Έχασε 104 κιλά και έγινε... μοντέλο

Ήταν υπέρβαρη και την αποκαλούσαν τέρας – Έχασε 104 κιλά και έγινε… μοντέλο

«Η στιγμή που έφτασα στον πάτο»

Όλο και συχνότερες είναι οι συζητήσεις περί εξωτερικής εμφάνισης και γυναικείου σώματος. Τα social media έχουν αλλάξει τη ζωή μας σε πάρα πολλούς τομείς και ένας εξ αυτών είναι και τα πρότυπα που περνούν, όσο αφορά στο σωματότυπο των ανθρώπων.

Κάποτε, θα έπρεπε να περιμένουμε μέχρι να δούμε κάποιον πρόσωπο με πρόσωπο για να μοιραστούμε πληροφορίες ή θα μπορούσαμε να τους μιλήσουμε μέσω τηλεφώνου.

Σήμερα, έχουμε την τάση να μοιράζουμε εικόνες στα social media χωρίς να το σκεφτόμαστε ιδιαίτερα. Οι αντιδράσεις στο Instagram είναι αρκετές για να πει κάποιος αυτό που πιστεύει, είτε είναι θετικό είτε αρνητικό. Δεν είναι ωστόσο λίγες οι φορές που μέσω των κοινωνικών δικτύων βλέπουμε κάποιους ανθρώπους να αλλάζουν.

Παρόμοια είναι και η περίπτωση της Heather Oset, μίας γυναίκας με περιττά κιλά που κατάλαβε ότι το υπερβολικό βάρος είναι κακό για την υγεία της.

Η απίθανη ιστορία της

Η κομμώτρια είχε τρομάξει με την υγεία της πριν από λίγα χρόνια. Είχε αίσθημα πόνου στο στήθος όταν στέγνωνε τα μαλλιά κάποιου. Πρώτα προσπάθησε να το ξεπεράσει χωρίς να δώσει σημασία, αλλά πολύ σύντομα, ήξερε ότι έπρεπε να πάει στο νοσοκομείο, αφού τα συμπτώματα της χειροτέρεψαν.

Η Heather ζύγιζε 161 κιλά την εποχή εκείνη και γνώριζε πως η κατάσταση της ήταν σοβαρή. Το ταξίδι της στο νοσοκομείο ήταν κάτι που θεώρησε αφυπνιστικό. Ευτυχώς, δεν ήταν καρδιακή προσβολή. Ήταν ορμονικό πρόβλημα που προκλήθηκε εξαιτίας του υπερβολικού βάρους.

Οι ανθυγιεινές συνήθειες της ξεκίνησαν πριν από χρόνια, όταν προσπαθούσε να αντιμετωπίσει τη δύσκολη ζωή της στο πατρικό της σπίτι. «Ο πατέρας μου ήταν καταχρηστικός και πάντα συνέβαινε κάτι κακό. Έτρεχα στο ψυγείο και έτρωγα οτιδήποτε: κέικ, σνακ, πίτες ή μπισκότα. Ήταν υποθέτω στο μυαλό μου ο τρόπος αντιμετώπισης μου όταν δεν μπορούσα σωματικά να κάνω κάτι. Ποτέ δεν μίλησα σε κανέναν για αυτό. Απλώς ένιωθα αμηχανία και ντροπή. Αντ ‘αυτού, κρατούσα μέσα μου τα συναισθήματά μου και αυτό συνέχιζε για όλα αυτά τα χρόνια».

Μάλιστα, όπως θα πει σε ένα από τα βίντεο που έχει δημοσιεύσει στα social media, πολλοί -λόγω των κιλών της- την αποκαλούσαν «τέρας με μπλε μαλλιά».

Το 2014, η Heather παντρεύτηκε και αποφάσισε να κάνει οικογένεια με τον σύζυγό της. Ωστόσο, όταν ήταν στο νοσοκομείο, της είπαν ότι έπρεπε να χάσει βάρος εάν ήθελε να μείνει έγκυος.

Υπήρχαν κι άλλα προβλήματα εξαιτίας του υπερβολικού βάρους. Είχε πόνο στην πλάτη και στα πόδια, άπνοια ύπνου και ήταν οριακά διαβητική. Η ζωή ήταν δύσκολη, ειδικά επειδή εργαζόταν με ορθοστασία όλη την ημέρα.

«Η μέρα που έπιασα πάτο»

«Μια μέρα, όταν ήμουν στη μέση του στεγνώματος, ένιωσα έντονο πόνο στο στήθος. Προσπάθησα να τον αγνοήσω πιστεύοντας ότι θα περάσει και συνέχισα να ολοκληρώνω την εξυπηρέτηση του πελάτη μου. Αφού τελείωσα και εξακολουθούσα να αισθάνομαι αυτόν τον πόνο και τις ταχυπαλμίες, φοβήθηκα τόσο πολύ και έφυγα νωρίς από τη δουλειά και ο σύζυγός μου με πήγε στο νοσοκομείο» είπε αναφερόμενη στον λόγο την οδήγησε στην απόφαση αυτή.

«Θυμάμαι ότι αισθανόμουν τόσο αμήχανα καθώς κυριολεκτικά μου έβγαζαν τα ρούχα και μου έβαζαν όλα αυτά τα καλώδια και ήμουν μισόγυμνη μπροστά σε όλους. Ένιωσα σαν να έπιασα πάτο και όλες αυτές οι σκέψεις στο μυαλό μου ‘ω Θεέ μου, θα πεθάνω’ και ‘είμαι πολύ νέα για να πεθάνω’» συμπλήρωσε.

«Ευτυχώς μετά από όλες τις εξετάσεις και τα πάντα ήμουν εντάξει και οι γιατροί πίστευαν ότι ο πόνος στο στήθος και το αίσθημα παλμών οφειλόταν στις ορμόνες. Το σώμα μου ήταν τόσο μπερδεμένο λόγω του βάρους μου. Πριν από αυτό το γεγονός, έπαιρνα αντισυλληπτικά για χρόνια και όταν παντρεύτηκα το 2014 σταμάτησα το χάπι με την ελπίδα να μπορέσουμε να κάνουμε οικογένεια».

«Το βάρος μου με με κρατούσε πίσω σε κάθε πτυχή της ζωής μου ανάμεσα στην οικογένεια, την εργασία και τις καθημερινές δραστηριότητες», δήλωσε η Heather. Γι ‘αυτό και έκανε το πρώτο βήμα κλείνοντας ραντεβού με έναν χειρουργό βάρους.

Πριν από αυτό όμως, έπρεπε να χάσει 20 κιλά. «Έκοψα τα αναψυκτικά, έφτιαχνα το μεσημεριανό μου γεύμα και έπινα πρωτεϊνικά ροφήματα για πρωινό». Η χειρουργική επέμβαση πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο. Εξακολουθούσε να διατηρεί το νέο της σώμα και να το βελτιώνει, κάνοντας υγιεινή διατροφή, παρόλο που είχε ήδη κάνει την χειρουργική επέμβαση.

«Ποτέ δεν πίστευα ότι θα ζύγιζα ποτέ 56 κιλά σήμερα! Έχω χάσει συνολικά 104 κιλά , συμπεριλαμβανομένων και των 9 κιλών που έχασα από μόνη μου πριν από τη χειρουργική επέμβαση».

Μάλιστα, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες της, σήμερα θα μπορούσε να είναι μοντέλο!

Δείτε πώς είναι σήμερα

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024