Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-AMG SL 63 Motorsport Collectors Edition: Ευτυχής συνύπαρξη

Mercedes-AMG SL 63 Motorsport Collectors Edition: Ευτυχής συνύπαρξη

H Μercedes-AMG προσθέτει στην συλλογή της άρτι αφιχθείσας κορυφαίας SL μια εξαιρετικά περιορισμένη έκδοση με έμπνευση από την F1

H ενασχόληση της Mercedes-AMG με την κορυφαία διοργάνωση του μηχανοκίνητου αθλητισμού δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστα τα προϊόντα της και όχι μόνο σε τεχνολογικό επίπεδο, καθώς ορισμένα από αυτά, όπως για παράδειγμα η νέα SL η οποία φέρει πλέον την σφραγίδα της AMG έχοντας ως αφετηρία μια πλατφόρμα εξαρχής σχεδιασμένη από το Affalterbach, αποτελούν ιδανικό καμβά για να εκφράσουν τον πολυσύνθετο κόσμο επιδόσεων που εκπροσωπεί η Mercedes.

Υπό αυτό ακριβώς το σκεπτικό η γερμανική φίρμα αποφάσισε να συνταιριάξει την κορυφαία έκδοση της SL των 585 ίππων με τα διακριτικά 63 με τα πολεμικά χρώματα των μονοθεσίων της Mercedes-AMG F1 σε μια ειδική έκδοση η οποία θα κατασκευαστεί σε μόλις 100 αντίτυπα.

Η SL 63 Motorsport Collectors Edition όπως είναι η πλήρης ονομασία της υιοθετεί τους ίδιους ακριβώς χρωματισμούς με τα μονοθέσια της γερμανικής φίρμας στην F1 (μαύρο, ασημί, πράσινο) σε μια νέα εντυπωσιακή υλοποίηση που κάνει το αμάξωμα της SL σαν να «εξαϋλώνεται» από την ταχύτητα ακόμα και ακίνητο καθώς το ασημί χρώμα ντεγκραντάρει σε μαύρο, ενώ το φλούο πράσινο σε καίρια σημεία υπενθυμίζει την ιδιαιτερότητα της έκδοσης.

Φυσικά η συγκεκριμένη έκδοση δεν έχει μόνο να κάνει με τους ιδιάζοντες χρωματισμούς αλλά και με την εξοπλιστική υπεροπλία καθώς μέρος του βασικού εξοπλισμού της αποτελεί το AMG Aerodynamics Package το οποίο περιλαμβάνει πλήθος τονισμένων αεροδυναμικών στοιχείων με κυρίαρχο τον διαχύτη, όπως και το AMG Night Package που τονίζει την «σκοτεινή πλευρά» της κορυφαίας SL, καθιστώντας με την συνδρομή του μαύρου φινιρίσματος αντί χρωμίου, την έκδοση εμφατικά πιο «απειλητική».

Την εικόνα συμπληρώνουν η επίσης μαύρη ηλεκτρικά αναδιπλούμενη υφασμάτινη οροφή και οι νέου σχεδιασμού δεκάκτινοι τροχοί των 21 ιντσών. Το εσωτερικό δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί από τις βελτιώσεις φέροντας άφθονες λεπτομέρειες από ανθρακόνημα οι οποίες συνδυάζονται με επενδύσεις από μαύρο δέρμα Nappa σε συνδυασμό με κόκκινες ή κίτρινες ραφές και φυσικά το λογότυπο της AMG στα προσκέφαλα των καθισμάτων.

Το εξοπλιστικό παλμαρέ της έκδοσης συμπληρώνουν ηχοσύστημα της Burmester, head-up display και το σύστημα τηλεμετρίας AMG Track Pace, όπως επιβάλει ο προσανατολισμός της έκδοσης. Παράλληλα κάθε αντίτυπο θα συνοδεύεται από ειδικό κάλυμμα από ειδικές επεξεργασίας βαμβακερό ύφασμα το οποίο σχεδιάστηκε μόνο για εσωτερικούς χώρους μιας και μάλλον κανένας δεν θα άφηνε ένα αυτοκίνητο 100 αντιτύπων εκτεθειμένο σε ανοιχτό χώρο.

Η ειδική έκδοση, όπως και η γνωστή SL 63 εξοπλίζεται με τον twin-turbo V8 των 4,0 λίτρων απόδοσης 585 ίππων και 800 Nm ροπής ο οποίος υπόσχεται επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,6 δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτητα 315 χλμ./ώρα.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024