Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέα Δημοκρατία: Η Πόπη και οι άλλοι

Νέα Δημοκρατία: Η Πόπη και οι άλλοι

Το επικρατέστερο, το αδύναμο και τα... άκυρα σενάρια για τον γαλάζιο εκπρόσωπο n Πόσο σκέφτονται τη συνταγή δημοσιογράφου σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μετά την ανακοίνωση της Τσαπανίδου από τον ΣΥΡΙΖΑ

Η επίσημη αντίδραση των γαλάζιων στην ανακοίνωση – έκπληξη (ακόμα και για τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ) της δημοσιογράφου Πόπης Τσαπανίδου για τη θέση του Νάσου Ηλιόπουλου στην Κουμουνδούρου συνοψίζεται στην «ευχή» του κυβερνητικού πορτ παρόλ Γιάννη Οικονόμου για «γόνιμη, ουσιαστική πολιτική αντιπαράθεση, βασισμένη σε τεκμήρια και πραγματικά γεγονότα». Στο παρασκήνιο όμως οι πολιτικοί αντίπαλοι του Αλέξη Τσίπρα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν σπεύσει σε μεγαλύτερη ανάλυση της απόφασής του, ενόσω το πρώτο και το τρίτο κόμμα δεν έχουν προβεί σε αντίστοιχα αποκαλυπτήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την Ηρώδου Αττικού και την Πειραιώς το μυστήριο αφορά αποκλειστικά τις εβδομάδες αμέσως μετά την προκήρυξη των εκλογών, καθώς μέχρι και τότε αναμένεται αμετακίνητος ο Οικονόμου με αμφίβολο μάλιστα το αν η ΝΔ θα ανοίξει κάποιο… δημοσιογραφικό μονοπάτι, από τη στιγμή που ο νυν εκπρόσωπος αφοσιωθεί στη μάχη επανεκλογής του στη Φθιώτιδα. Για το ΠΑΣΟΚ, όπου επίσης υπάρχει ικανοποίηση για τον νυν εκπρόσωπο Δημήτρη Μάντζο, δεν έχει αποκλειστεί η συνταγή ενός δημοσιογράφου και κατά προτίμηση γυναίκας στην προεκλογική περίοδο.

Σε ό,τι αφορά την εκπροσώπηση της ΝΔ υπάρχουν αυτή τη στιγμή συγκεκριμένα, διαβαθμισμένα σενάρια – το επικρατέστερο, ένα πιο αδύναμο και κάποια… άκυρα πια -, όπως παρουσιάζουν τα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο».

1          Η λύση εκ των έσω

Ως επικρατέστερη εμφανίζεται μια λύση… εκ των έσω. Συνομιλητές του Κυριάκου Μητσοτάκη επιβεβαιώνουν ότι το κεφάλαιο «εκπρόσωπος» ζυγίζεται σε όλες τις παραμέτρους του ωστόσο λένε ότι ότι προκρίνεται – «με διαφορά», κατά πολλούς – η… μη ανάδειξη ενός συγκεκριμένου ονόματος στην πρώτη γραμμή. Οπως εξηγούν, βάρος της προεκλογικής εκστρατείας θα σηκώνει προσωπικά ο Μητσοτάκης, βγαίνοντας ο ίδιος με κάθε ευκαιρία από το Μαξίμου για επαφή με τους πολίτες αλλά και ζητώντας από όλα τα στελέχη του (κυβερνητικά και κομματικά) να συνδυάζουν συνεχώς την προεκλογική καμπάνια με το κυβερνητικό έργο. Με βάση αυτό το σενάριο, θα αξιοποιηθούν για δημόσιες εμφανίσεις και ανάδειξη των γαλάζιων θέσεων οι 15 του ψηφοδελτίου Επικρατείας (όπου αναμένεται από τους σημερινούς να παραμείνει μόνο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης) αλλά και μέλη από τον στενό πυρήνα του Μαξίμου: οι υπουργοί Επικρατείας Ακης Σκέρτσος και Γιώργος Γεραπετρίτης και η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη με αναβαθμισμένη παρουσία στα μέσα ενημέρωσης.

2          Η έκπληξη στη «βιτρίνα»

Η ανακοίνωση της Πόπης Τσαπανίδου στην Κουμουνδούρου πυροδότησε εκτιμήσεις ότι η ΝΔ θα ζυγίσει εκ νέου το σενάριο για… δική της έκπληξη στη «βιτρίνα» της προεκλογικής περιόδου, με μια αντίστοιχη αναζήτηση στους δημοσιογραφικούς κόλπους. Οσο κι αν οι πληροφορίες από πρόσωπα με γνώση των πρωθυπουργικών σκέψεων επιμένουν να δείχνουν ως αποδυναμωμένη αυτή την πιθανότητα, διακινούνται ονόματα στους γαλάζιους διαδρόμους. Είναι ενδεικτική η φημολογία για τον δημοσιογράφο Δημήτρη Οικονόμου στο φόντο και της πρόσφατης συνάντησής του στο Μαξίμου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για συζήτηση – με τα λόγια του ίδιου – «για τα εσωτερικά, τα εθνικά, τα εκλογικά κι όλη την επικαιρότητα». Πάντως δεν έχει προκύψει εντός του Μαξίμου μια σοβαρή αλλαγή πλεύσης στο βασικό σενάριο να μην υπάρξει τοποθέτηση δημοσιογράφου για την προεκλογική περίοδο. Εξού και φαίνεται πως μένουν στην άκρη – μέχρι στιγμής τουλάχιστον – οι εισηγήσεις ορισμένων για αιφνιδιασμό και σήμα ανανέωσης μέσα από ένα πρόσωπο με αναγνωρισιμότητα και… αντιΣΥΡΙΖΑ «προφίλ».

3          Οι επιλογές που απομακρύνθηκαν

Στο παρασκήνιο έχουν υπάρξει εναλλακτικές επιλογές, οι οποίες δείχνουν να έχουν απομακρυνθεί οριστικά. Μία από αυτές ήθελε τον Νίκο Χαρδαλιά να αναλαμβάνει το πόστο, ένα σενάριο που κάποιοι εξακολουθούν να εκτιμούν ως πιθανό, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, τελικά δεν προχωράει. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο νυν υφυπουργός Αμυνας δεν θα κληθεί να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο στη διάρκεια των μαχών της ΝΔ καθ’ οδόν προς τις κάλπες. Και αυτό γιατί το όνομα του υφυπουργού συμπεριλαμβάνεται, σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, στη γαλάζια λίστα, η οποία αφορά τα πρόσωπα πρώτης γραμμής που θα έχουν προεκλογικά ενισχυμένο ρόλο. Εκείνα δηλαδή που θα ενταχθούν επισήμως στη λεγόμενη «επιτροπή εκλογικού αγώνα» της ΝΔ. Αντίστοιχη σεναριολογία και συγκεκριμένα η ένταξη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ώστε να διευκολυνθεί και η ανάληψη της θέσης του εκπροσώπου, συντηρούνταν μέχρι και τις αρχές του Δεκεμβρίου για τον Κυριάκο Πιερρακάκη. Ο ίδιος όμως ήθελε εξ αρχής να τρέξει για τον σταυρό στην Α’ Αθήνας. Το ίδιο ισχύει για τον νυν εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος θα κυνηγήσει εκ νέου την εκλογή του στη Φθιώτιδα.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024