Θεοφάνια: Εγραψαν φιλοτουρκικά συνθήματα γύρω από την εκκλησία σε χωριό του Εβρου
Αγνωστοι έγραψαν φιλοτουρκικά συνθήματα ανήμερα των Θεοφανίων γύρω από την εκκλησία χωριού στον Εβρο, όπου ζουν αρμονικά χριστιανοί και μουσουλμάνοι.
Μπροστά σ’ ένα πρωτόγνωρο για το χωριό τους προκλητικό γεγονός βρέθηκαν χθες Παρασκευή το πρωί, ανήμερα των Θεοφανίων, οι κάτοικοι της Σαύρας Διδυμοτείχου που διαπίστωσαν ότι το προηγούμενο βράδυ άγνωστοι είχαν γράψει φιλοτουρκικά συνθήματα γύρω από την εκκλησία και σ’ άλλα σημεία του χωριού.
Δεν έχει ξανασυμβεί
Γύρω από την εκκλησία, σε κατάστημα που είναι κλειστό επί χρόνια, στη στάση του ΚΤΕΛ και σ’ άλλα σημεία, κάποιοι έγραψαν με κόκκινο σπρέι τις λέξεις ERDOGAN και ΤΟΥRΚΑΪ.
Επειδή κάτι τέτοιο δεν είχε ξανασυμβεί ποτέ στη Σαύρα, όπου για όσους δεν γνωρίζουν κατοικούν και αρκετοί μουσουλμάνοι αλλά διαχρονικά ζουν αρμονικά, ήρεμα, αγαπημένα και υποδειγματικά με τους χριστιανούς συγχωριανούς τους, αμέσως ειδοποιήθηκε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας και η αστυνομία στο Διδυμότειχο.
Τους ενόχλησε άλλωστε πάρα πολύ να βλέπουν σε τέτοια κατάσταση την εκκλησία τους, σε μια τόσο σημαντική γιορτή για τη Χριστιανοσύνη, όπως μεταδίδει το Evros-news.gr (απ’ όπου και οι φωτογραφίες του ρεπορτάζ).

Παράλληλα, ορισμένοι πήραν μπογιά και έσβησαν όσα συνθήματα υπήρχαν πέριξ της εκκλησίας, για να μην γίνει η λειτουργία των Θεοφανίων και υπάρχουν γραμμένα όλα αυτά, ενώ το ίδιο όπως φαίνεται στη φωτογραφία (κάτω) έκαναν και στη στάση των λεωφορείων του ΚΤΕΛ.

Ενδεχόμενο προβοκάτσιας
Στο κατάστημα που είναι κλειστό επί χρόνια θα πρέπει να γίνει αλλαγή των τζαμιών και γι’ αυτό παρέμειναν.

Ποιοι ήταν οι άγνωστοι και ποια τα κίνητρά τους, κανείς δεν γνωρίζει. Η αστυνομία που ενημερώθηκε, επειδή αναστατώθηκαν οι ηλικιωμένοι στην πλειονότητά τους κάτοικοι, αν και υπάρχουν στο χωριό και ορισμένοι νεαρής ηλικίας μουσουλμάνοι, προφανώς και θα επιληφθεί του θέματος.
Eπειδή όμως εδώ και πολλές δεκαετίες στη Σαύρα ζουν αρμονικά χριστιανοί και μουσουλμάνοι, προφανώς εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα. Ακόμα και της προβοκάτσιας.
Πηγή: evros-news.gr
- Πλησιάζει το τέλος εποχής για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μιλγουόκι Μπακς – Τι λένε στην Αμερική
- Το παράδοξο με τη Χεσμπολάχ: Οι Λιβανέζοι δεν τη στηρίζουν, αλλά δεν θέλουν τον αφοπλισμό της
- ΗΠΑ: Πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια θα κοστίσει το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας του Τραμπ
- Αυξημένη κίνηση στους δρόμους της Αττικής – Στο «κόκκινο» ο Κηφισός – Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό
- Να φτιάξουμε έναν κόσμο όπου τα παιδιά δεν θα λένε «αυτός ο κόσμος δεν είναι για μένα»
- Γιατί να κάνω θερινά μαθήματα;
- «Ήταν τρελός, δεν υπάρχει αμφιβολία»: Όταν ο Μόρι Πόβιτς πήρε συνέντευξη από τον Χάντερ Τόμσον
- Super League: Κρίνεται το δεύτερο εισιτήριο για το Champions League στα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ-ΑΕΚ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 13.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-mohammed-abubakr-201794886-16834998-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442