Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ευθύμιος Λέκκας: Καμία ανησυχία για τον σεισμό στην Εύβοια

Ευθύμιος Λέκκας: Καμία ανησυχία για τον σεισμό στην Εύβοια

Ο Ευθύμιος Λέκκας ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία ανησυχία για τον σεισμό που πραγματοποιήθηκε στην Εύβοια την Τετάρτη.

Εντελώς διαφορετική ήταν η εκτίμηση που έκανε ο Ευθύμιος Λέκκας από εκείνη του Γεράσιμού Παπαδόπουλου, σε ότι αφορά τον σεισμό που έγινε την Τετάρτη το βράδυ στην Εύβοια. Ο σεισμολόγος ανέφερε ότι δεν υπάρχει ανησυχία» μετά τον σεισμό των 4,2 Ρίχτερ, ενώ στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι «πιθανότατα είναι ο μετασεισμός που περιμέναμε».

Στην ερώτηση, αν ο σεισμός της Τετάρτης είναι από το ίδιο επίκεντρο με αυτόν της δόνησης της 28ης Δεκεμβρίου ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ (Οργανισμός Αντισεισμικής Προστασίας) εξήγησε ότι «δεν είναι από το ίδιο σημείο, είναι πιο βορειοανατολικά αλλά από τον ίδιο σεισμογόνο χώρο και την ίδια ρηξιγενή ζώνη».

«Περιμέναμε να εκτονωθεί με σεισμούς από 3 ρίχτερ»

«Υπό αυτή την έννοια είμαστε περισσότερο ήσυχοι από την εκτόνωση του φαινόμενου» συμπλήρωσε ο Ευθύμιος Λέκκας προσθέτοντας ότι «περιμένουμε να εκτονωθεί με σεισμούς από 3 ρίχτερ και κάτω ώστε να λέμε ότι τελειώνουμε με αυτό το φαινόμενο».

Συμπλήρωσε, τέλος, για τον σεισμό των 4,2 Ρίχτερ ότι «το χθεσινό γεγονός το είχαμε συμπεριλάβει μέσα στιτς εκτιμήσεις που είχαμε κάνει (σ.σ. στην επιτροπή σεισμικού κινδύνου που συνεδρίασε μετά τα 4,9 Ρίχτερ στα Ψαχνά).

Τι ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος

«Σεισμός στις 22.01 προκαταρκτικού μεγέθους 4,3 (ΕΜSC) στην περιοχή Βλαχιάς κεντρικής Eύβοιας αισθητός και στην Αττική. Σε προηγούμενη ανάρτησή μου είχα επισημάνει ότι εκεί έχουμε ενεργοποίηση νέας εστίας. Μεγάλη προσοχή στην Εύβοια».

Νωρίτερα, το πρωί της Τετάρτης με άλλη ανάρτησή του είχε επισημάνει τα εξής: «Nέα εστία σεισμών στην Εύβοια! Σεισμός μεγέθους 3,4 και μερικοί μικρότεροι έγιναν το ξημέρωμα κοντά στα Βλαχιά στα βορειοανατολικά από τη Μεσσάπια (Ψαχνά). Στα Ψαχνά η μετασεισμική ακολουθία συνεχίζεται».

Sports in

Μάχες «επιβίωσης» στα playout της Super League

Mάχη για την επιβίωσή τους στην Super League δίνουν αρκετές ομάδες στην 5η αγωνιστική των playout.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024