Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εύα Καϊλή: «Καταρρέω, τι τους φταίει η μικρή;» - Τι ζητά από τις βελγικές αρχές

Εύα Καϊλή: «Καταρρέω, τι τους φταίει η μικρή;» – Τι ζητά από τις βελγικές αρχές

Καταρρακωμένη εμφανίζεται η Εύα Καϊλή, κυρίως επειδή δεν μπορεί να δει την κόρη της. Οι βελγικές αρχές, που αρχικά απέρριψαν το αίτημα, εμφανίζονται να αλλάζουν στάση.

Στις φυλακές του Χάρεν στο Βέλγιο παραμένει η Εύα Καϊλή αφού κατηγορείται για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο που συγκλονίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Qatargate.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής ζητάει από τις αρχές του Βελγίου να βλέπει το παιδί της. «Βασανίζομαι. Είναι άδικο αυτό. Δεν αντέχω. Καταρρέω. Τι τους φταίει η μικρή και την κρατάνε μακριά μου» δήλωσε μέσα από το κελί της, όπως μεταφέρει το Star, η πρώην πλέον αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, η Εύα Καϊλή ζήτησε να συναντά τη μικρή κάποιες μέρες μέσα στη φυλακή ή να τη βλέπει μέσω Skype όσο βρίσκεται με τον παππού της.

Τα αιτήματα αυτά απορρίφθηκαν, σύμφωνα με τον δικηγόρο της Μιχάλη Δημητρακόπουλο. Ωστόσο, πληροφορίες έγιναν γνωστές το βράδυ της Τετάρτης αναφέρουν ότι οι βελγικές αρχές αλλάζουν στάση ως προς το αίτημά της να βλέπει την κόρη της. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Εύα Καϊλή θα μπορέσει να δει τη δίχρονη κόρη της για τρεις ώρες την ερχόμενη Παρασκευή.

Τι είχε δηλώσει ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος

«Ο Εισαγγελέας προφυλάκισε την Εύα Καϊλή για να μην αλλοιώσει τα στοιχεία», υποστήριξε αρχικά ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος στον Alpha την Τρίτη. Επίσης, όπως υποστήριξε, η Εύα Καϊλή δεν έχει δει το παιδί της λόγω μειωμένου προσωπικού στις φυλακές μιας και απαιτείται πρώτα η προετοιμασία από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους που θα φέρουν σε επαφή μητέρα και παιδί.

«Μίλησα με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους οι οποίοι είναι και πάρα πολύ ευγενείς ώστε να μας εξυπηρετήσουν. Δεν υπάρχει προσωπικό αυτή τη στιγμή να υποστηρίξει και να δει το παιδί της η Εύα Καϊλή, αυτό μας λένε και το δέχομαι ως αληθινό», ανέφερε αρχικά για τον λόγο που η Εύα Καϊλή δεν έχει δει το παιδί της».

«Αυτά που λέτε τα έχει πει και η Εύα Καϊλή, υπάρχει ένας αντίλογος ότι είναι προσωρινά κρατούμενη, ούτε ένα μήνα και οι επισκέψεις που γίνονται αφορούν γυναίκες που είναι και καταδικασμένες και έχουν και ένα “πλεονέκτημα”, όταν μία γυναίκα μπορεί να είναι 2-3 και περισσότερα χρόνια, μέσα στη φυλακή. Αυτή είναι η απάντηση που μας δώσανε και αυτή μεταφέρω.

Το παιδί παραμένει στις Βρυξέλλες με τον πατέρα της Εύας Καϊλή», υποστήριξε ο δικηγόρος.






Sports in

«Μπάχαλο» στη Γαλλία για τον… πετεινό στην φανέλα (pic)

Τσακώνονται σαν τα… κοκόρια οι Γάλλοι οπαδοί για τον τεράστιο πετεινό στη νέα φανέλα της Εθνικής Γαλλίας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024