Παροχή ολοκληρωμένης ιατρικής φροντίδας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού σε γυναίκες μόνιμες κατοίκους ορεινών και δυσπρόσιτων περιοχών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ανακοίνωσε η Περιφέρεια.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με αστική μη κερδοσκοπική εταιρία προσφέρει πλήρη κάλυψη αναγκών, όπως αναφέρει, σε τουλάχιστον 50 έγκυες, ή σε γυναίκες που επιθυμούν να τεκνοποιήσουν και ζουν σε ορεινές ή δυσπρόσιτες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας.

Αντικείμενο της προγραμματικής σύμβασης, την οποία συνυπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο πρόεδρος της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας είναι η υλοποίηση του έργου:

«Παροχή Ολοκληρωμένης Ιατρικής Φροντίδας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού σε γυναίκες μόνιμες κατοίκους ορεινών και δυσπρόσιτων περιοχών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας».

Η περιοχή δράσης καθορίστηκε με συγκεκριμένα κριτήρια, όπως το ισοζύγιο γεννήσεων – θανάτων και η περιορισμένη πρόσβαση σε σύγχρονες ιατρικές εγκαταστάσεις, και περιλαμβάνει 85 Τοπικές Κοινότητες από τις ακόλουθες 8 Δημοτικές Ενότητες:

  • Καλλιέων, και Λιδωρικίου της Π.Ε. Φωκίδας.
  • Ξυνιάδας και Σπερχειάδας (πλην της Τ.Κ. Σπερχειάδας) της Π.Ε. Φθιώτιδας.
  • Κορώνειας της Π.Ε. Βοιωτίας.
  • Μαρμαρίου, Κονιστρών και Νηλέως της Π.Ε. Εύβοιας.

Σκοπός του έργου είναι η καταπολέμηση της υπογεννητικότητας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με στοχευμένες δράσεις για την:

  • Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού.
  • Πρόσβαση γυναικών σε σύγχρονες ιατρικές μεθόδους και προγεννητικές διαδικασίες.
  • Αντιμετώπιση του κλίματος οικονομικής, αλλά και ιατρικής ανασφάλειας.

Μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Καλωσορίζουμε το 2023 με μια δράση ουσίας, αλλά και με υψηλό συμβολισμό για τη Στερεά Ελλάδα. Θέλουμε – να το πούμε απλά – όποια γυναίκα και γενικά όποια οικογένεια επιθυμεί να κάνει παιδάκια και αντιμετωπίζει δυσκολίες, να έχει πλήρη ενημέρωση και απόλυτη στήριξη για να το καταφέρει!»

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr