Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βέροια: Τι αποκάλυψε ο δικηγόρος της 30χρονης για τις κινήσεις της μετά το θάνατο του μωρού

Βέροια: Τι αποκάλυψε ο δικηγόρος της 30χρονης για τις κινήσεις της μετά το θάνατο του μωρού

Η τοπική κοινωνία της  Βέροιας πενθεί από χθες, όταν και αποκαλύφθηκε η φρικτή υπόθεση, για το 11 μηνών κοριτσάκι που βρήκε τραγικό θάνατο στο φράγμα του Αλιάκμονα

Αύριο αναμένεται να απολογηθεί η 30χρονη μητέρα η οποία πέταξε το 11 μηνών βρέφος στο φράγμα του Αλιάκμονα με τις αποκαλύψεις για την τραγωδία να είναι καταιγιστικές.

Η τοπική κοινωνία της  Βέροιας πενθεί από χθες, όταν και αποκαλύφθηκε η φρικτή υπόθεση, για το 11 μηνών κοριτσάκι που βρήκε τραγικό θάνατο στο φράγμα του Αλιάκμονα.

Οι Αρχές προσπαθούν να ξετυλίξουν όλο το κουβάρι της υπόθεσης καθώς και τους λόγους που οδήγησαν τη μητέρα στο έγκλημα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η 30χρονη μητέρα φέρεται πως πήρε ταξί από το χωριό Σταυρός Ημαθίας στις 31 Δεκεμβρίου, με το μωρό στην αγκαλιά και κατευθύνθηκαν προς το σημείο που υπέδειξε στις Αρχές.

Στη συνέχεια, έφυγε για Αλεξάνδρεια καλώντας ταξί και διέμεινε σε ξενοδοχείο, όπου πέρασε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς ενώ μόλις ξημέρωσε επέστρεψε στο σπίτι όπου ζούσε με το μωρό της και τους γονείς της. Μόλις οι συγγενείς κατάλαβαν ότι το παιδί δεν ήταν μαζί της ειδοποίησαν τις Αρχές.

Οι κινήσεις της μητέρας

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της 30χρονης Αντώνης Μπιδέρης, ο οποίος μίλησε το πρωί της Τρίτης στον ANT1, η 30χρονη δεν έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθος του συμβάντος και βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. Διευκρίνισε δε, πως αμέσως μετά την πράξη δεν πήγε σε ρεβεγιόν, αλλά κάπου για να απομονωθεί.

Ο δικηγόρος  δήλωσε πώς η εντολέας του «δεν έχει συνειδητοποιήσει την έκβαση του συμβάντος, διότι πουθενά από την δικογραφία δεν προκύπτει ομολογία ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και από δόλο».

Παράλληλα σημείωσε πώς «πρέπει να ανοίξει ένα μεγάλο θέμα σχετικά με την κατάσταση του κατολογισμού, με τις ακούσιες νοσηλείες» και συμπλήρωσε πώς σήμερα είναι που θα βάλουμε βαθιά το χέρι στην δικογραφία και θα ερευνήσουμε το αν αυτή η γυναίκα είχε πάρε – δώσε με ψυχιατρικές κλινικές».

«Είμαστε συντετριμμένοι»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κοινότητας Σταυρού Ημαθίας Γιάννης Κεϊσίδης ανέφερε: «Είμαστε συντετριμμένοι. Είναι αλήθεια πώς η μητέρα αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, ωστόσο το τελευταίο διάστημα με την ιατρική παρακολούθηση ήταν όλα καλά. Την επισκέπτονταν οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου. Η μητέρα της Ελευθερίας πήγαινε το μωρό κάθε Κυριακή στην Εκκλησία, το παιδί ήταν σε άριστη κατάσταση. Το παιδί επισκεπτόταν συχνά και ο πατέρας του», ανέφερε .

 Το χρονικό

Όπως αποκαλύφθηκε, η 30χρονη μητέρα αφού πέταξε το μωρό στο φράγμα του ποταμού , από εκεί κάλεσε ταξί που την μετέφερε στο κέντρο της Βέροιας. Διανυκτέρευσε σε ξενοδοχείο αλλάζοντας χρόνο και την επόμενη μέρα, σα να μη συνέβαινε τίποτα, εμφανίστηκε στο πατρικό της.

Η μητέρα και ο παππούς της 30χρονης, ήταν εκείνοι που ειδοποίησαν την αστυνομία μετά από επανειλημμένες ερωτήσεις που έθεταν στην 30χρονη για το που βρίσκεται το κοριτσάκι, χωρίς να παίρνουν σαφείς απαντήσεις. Το μόνο που τους έλεγε συνεχώς ήταν ότι το παιδί ήταν καλά.

Το μεσημέρι της Κυριακής η 30χρονη συνελήφθη και ύστερα από πιέσεις των αστυνομικών της ασφάλειας Βέροιας ομολόγησε ότι έχει αφήσει το παιδί της στο ποτάμι.

Στη 1 και μισή τα ξημερώματα αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ αντίκρισαν κάτι σοκαριστικό: Tο βρέφος να επιπλέει στην όχθη της τεχνητής λίμνης με το άψυχο κορμάκι του να φέρει τραύματα.

Το 11 μηνών κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι ο θάνατος που προήλθε από πνιγμό, ενώ ζώα είχαν δαγκώσει το κορμάκι του μετά το θάνατό του.

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024