Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γιάννης Αντετοκούνμπο: O απόλυτος σταρ [vids]

Γιάννης Αντετοκούνμπο: O απόλυτος σταρ [vids]

Το 2022 ήταν για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ακόμα μία επιβεβαίωση πως έχει περάσει πλέον σε άλλη διάσταση.

Εδώ και μία δεκαετία σχεδόν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποτελεί μία από τις σταθερές του ελληνικού αθλητισμού στο εξωτερικό. Ο «Greek Freak» έχει αναδειχθεί εδώ και καιρό πια σε έναν από τους κορυφαίους – αν όχι ο κορυφαίος – μπασκετμπολίστες του πλανήτη, ξεπερνώντας με τα κατορθώματά του, παίκτες που, όταν εκείνος ξεκινούσε την καριέρα του είχε για πρότυπά του.

Έχει εκτοξεύσει όχι μόνο τις δικές του μετοχές, αλλά και των Μπακς που με ηγέτη εκείνον βιώνουν τις καλύτερες μέρες της ιστορίας τους. Όλα αυτά βέβαια είναι λίγο-πολύ γνωστά, όπως και το γεγονός ότι κάθε χρόνο ο Έλληνας σούπερ σταρ «τρυπάει» το ταβάνι του, αν υπάρχει τέτοιο, και στοχεύει όλο και πιο ψηλά.

Μία ομάδα μόνος του

Κάτι που συνέβη και μέσα στο έτος που θα αποχαιρετήσουμε σε λίγες ώρες. Μία χρονιά που σε συλλογικό επίπεδο μπορεί να μην πήγε όπως ο ίδιος θα ευελπιστούσε, ήταν όμως μία χρονιά με σημαντικές στιγμές για τη δική του πορεία. Στο πρωτάθλημα της σεζόν 2021-22, οι Μπακς δεν κατάφεραν να διατηρήσουν τον τίτλο που κατέκτησαν το 2021, με την πορεία τους να σταματά στους ημιτελικούς της Ανατολής πάνω στους Σέλτικς, στα επτά παιχνίδια. Εκεί όπου ο Γιάννης απέδειξε πως είναι όντως το Νο1 αυτή τη στιγμή στον μαγικό κόσμο του NBA. Τα «Ελάφια» μπορεί να λύγισαν, ελέω και των απουσιών τους, όμως εκείνος ήταν πραγματικά μία ομάδα μόνος του.

Παίζοντας από το «1» μέχρι και το «5», ολοκληρώνοντας τη σειρά με τουλάχιστον 200 πόντους, τουλάχιστον 100 ριμπάουντ και τουλάχιστον 50 ασίστ, κάτι που δεν είχε καταφέρει ποτέ ξανά κανείς. Το έκανε εκείνος. Και είναι τέτοια πλέον η δυναμική του, που δεν προκαλούν εντύπωση τα όσα «τρελά» πετυχαίνει. Λίγες εβδομάδες νωρίτερα είχε γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Μπακς, αφήνοντας πίσω του τον θρυλικό Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ. Ακόμη μία κορυφή που κατέρριψε, με πολύ περισσότερες να τον περιμένουν για να τις κατακτήσει. Φέτος, σε αυτό το πρώτο κομμάτι της σεζόν, ο Γιάννης παραμένει και πάλι εξωπραγματικός. Οδήγησε τα «Ελάφια» στο καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας τους με 8Χ8 ενώ οι μέσοι όροι του είναι πολύ πάνω από το τους συνολικούς μέσους όρους της καριέρας του. Σχεδόν εννιά πόντους περισσότερους στη στατιστική του, περίπου δύο ριμπάουντ πάνω αλλά και μισή ασίστ. Με μία λέξη: εξωπραγματικός!

Το απωθημένο με την Εθνική

Μέσα στο 2022 εκτός από τους Μπακς ο Γιάννης είχε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για διάκριση και με την Εθνική ομάδα στο Eurobasket. Οι συνθήκες φαινόταν πως είχαν ωριμάσει. Ο Δημήτρης Ιτούδης ανέλαβε το τιμόνι, οι καλύτεροι παίκτες ήταν στη διάθεσή του, όλα έμοιαζαν ιδανικά. Το ήθελε πολύ και ο ίδιος ο Γιάννης, το δήλωνε σε κάθε ευκαιρία. Πόσο πολύ ήθελε να πετύχει κάτι σημαντικό με το εθνόσημο στο στήθος. Όπως πάντα όμως, ταπεινός και μετρημένος, στο ξεκίνημα της προετοιμασίας είχε δηλώσει, σαν να το έβλεπε να έρχεται, πως «κάθε φορά λέμε για μετάλλια και αποκλειόμαστε στα προημιτελικά». Δυστυχώς, το σενάριο επαναλήφθηκε και πάλι, σαν κακόγουστη φάρσα.

Παρά το εξαιρετικό ξεκίνημα, η Εθνική μας αποκλείστηκε στους «8» από τη Γερμανία και το όνειρο έμεινε ανεκπλήρωτο. Ο Αντετοκούνμπο, όμως, ήταν και πάλι ασταμάτητος. Στο παιχνίδι των ομίλων με την Ουκρανία πέτυχε ατομικό ρεκόρ με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα καθώς σταμάτησε στους 41 πόντους. Ολοκλήρωσε το τουρνουά έχοντας 29,3 πόντους, 8,8 ριμπάουντ, 4,7 ασίστ, 1,5 κλεψίματα, 0,8 κοψίματα και 32,7 βαθμούς μέσο όρο. Ο απόλυτος ηγέτης, ο απόλυτος σταρ. Αυτός που γέμιζε τα γήπεδα μόνο και μόνο με την παρουσία του.

Παρακολουθώντας την πορεία του όλα αυτά τα χρόνια, όποιος έχει ασχοληθεί έστω και στο ελάχιστο με το φαινόμενο «Γιάννης Αντετοκούνμπο» γνωρίζει πολύ καλά πως όλα αυτά τα νούμερα και οι ατομικές διακρίσεις, δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα για εκείνον όταν δεν συνδυάζονται με ομαδικές επιτυχίες. Δείγμα του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς του. Κάτι που δεν συναντάς συχνά σε αθλητές τέτοιου βεληνεκούς. Με τον ερχομό του νέου έτους έρχονται ακόμη μεγαλύτερες προκλήσεις, τόσο με τους Μπακς όσο και με την Εθνική ομάδα (Μουντομπάσκετ 2023) και είναι δεδομένο πως το βλέμμα του είναι ήδη εκεί…

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024