Σοφιανός: Το ξέραμε ότι ο Λιγνάδης είναι μέρος του συστήματος
Ο Φίλιππος Σοφιανός σχολιάζει τις πρόσφατες εξελίξεις στην υπόθεση Λιγνάδη
Ο Φίλιππος Σοφιανός αναφέρθηκε στους συναδέλφους του που έχουν κατηγορηθεί για κακοποιητικές συμπεριφορές.
Ο αγαπημένος ηθοποιός μίλησε και για τον Δημήτρη Λιγνάδη και σχολίασε με καυστικό τρόπο την αποφυλάκισή του.
Ο ίδιος έδωσε συνέντευξη στο Enjoy και ήταν αρκετά κατηγορηματικός ως προς τις κατηγορίες εναντίον των ηθοποιών.
Διαβάστε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα
Πως σχολιάζετε το γεγονός ότι ο Λιγνάδης πήγε σπίτι του μετά την καταδίκη του;
Το ξέραμε πως πρόκειται για άνθρωπο του συστήματος πριν από το αποτέλεσμα της δίκης. Γίνεται το σύστημα το ίδιο να καταδικάσει τον εαυτό του; Ποιος άλλος με 12χρονη καταδίκη για βιασμό θα ήταν έξω; Κανείς! Ότι, δηλαδή, τι; Δεν υπάρχει ο κίνδυνος να ξαναγίνει κάτι; Εδώ προφυλακίστηκε με το σκεπτικό ότι υπήρχε κίνδυνος να ξανακάνει αδικήματα. Τώρα που καταδικάστηκε για τα αδικήματα και έφαγε ποινή, τον αφήνουμε έξω μέχρι να γίνει το Εφετείο; Πρέπει να ανοίξει μια πολύ σοβαρή κουβέντα για το metoo από ανθρώπους του πνεύματος, του πραγματικού πνεύματος όμως, όχι του… διορισμένου. Ίσως έτσι καταλήξουμε σε έναν κώδικα δεοντολογίας και τον αποδεχτούμε όλοι, τον ασπαστούμε άτυπα, για να ξέρουμε που πατάμε.
Τι σχόλια ακούτε για το θέμα της παρενόχλησης μετά την παράσταση σας;
Ο κόσμος μπαίνει σε έναν μεγάλο προβληματισμό. Αυτό κάνει το έργο, δεν παίρνει θέση, εκθέτει και παρουσιάζει μια κατάσταση. Από κει κι έπειτα ο ίδιος ο συγγραφέας λέει, «όπου κι αν καταλήξει ο θεατής, θα είναι λάθος». Αυτό σημαίνει ότι το νόμισμα μπορεί να έχει παραπάνω από δυο όψεις. Επειδή το metoo έχει να κάνει με μια πολυεδρική έκφανση πραγμάτων. δηλαδή δεν είναι μόνο η σεξουαλική παρενόχληση, είναι και το bullying, η μείωση, ο εξοστρακισμός της διαφορετικότητας, είναι πολλά… Εκεί ελλοχεύει ο κίνδυνος του «τσουβαλιάσματος», να τα βάλουμε όλα κάτω από τον πιασάρικο τίτλο «παρενόχληση» και να χαθούν αποχρώσεις πάρα πολύ σημαντικές.
- Οι γιοι του Μάικλ Τζάκσον, ο 24χρονος Μπίγκι και ο 29χρονος Πρινς, σε μια σπάνια κοινή εμφάνιση
- Σύρος: Εκτός κινδύνου ο 13χρονος μετά από δάγκωμα οχιάς
- Παναθηναϊκός: Ποια είναι τα σενάρια που στέλνουν τους Πράσινους στην εξάδα της Euroleague
- Θεσσαλονίκη: Πήγε να κλέψει φορτηγό και ο ιδιοκτήτης του επιτέθηκε με τσεκούρι
- ΕΕ: Ποιες χώρες σημείωσαν τις μεγαλύτερες αυξήσεις σε τιμές ακινήτων το 2025
- Ιτούδης για την πρόκριση της Χάποελ στα play off: «Οι haters μας δίνουν κίνητρο και μας αρέσει αυτό»
- Χανιά: Πασχαλινός καφές με φόντο τα πολεμικά πλοία στη Σούδα
- Η Καλλίπολη του Νετανιάχου: Από τον Μπίμπι στον επίδοξο Τσώρτσιλ, μια λανθασμένη εκτίμηση για τη Μέση Ανατολή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442