Διευκρινίζουμε, σημειώνει η εταιρεία, ότι η απόφαση του ΕΟΦ «που αφορά αποκλειστικά και μόνο στο 'Dettol 2 σε 1 αντισηπτικό σπρέι χεριών και επιφανειών', δεν θέτει σε αμφισβήτηση την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του προϊόντος και δεν επηρεάζει κανένα άλλο προϊόν Dettol».

Ανακοίνωση για την ανάκληση αντισηπτικού σπρέι που αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) εξέδωσε η εταιρεία που παράγει το συγκεκριμένο προϊόν, το οποίο είναι ιδιαίτερα γνωστό και βρίσκεται στα σπίτια του περισσότερου κόσμου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το δημοφιλές προϊόν Dettol, αντισηπτικό σπρέι για χέρια και επιφάνειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Λουκέτο» σε δυο φαρμακαποθήκες που αρνήθηκαν τον έλεγχο

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Η Reckitt Benckiser Hellas Healthcare Α.Ε. ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι, σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων και σε πλήρη συμμόρφωση με την σχετική απόφαση, προχωρά στη διαδικασία απόσυρσης του προϊόντος «Dettol 2 σε 1 αντισηπτικό σπρέι χεριών και επιφανειών» από τα σημεία πώλησης.

Διευκρινίζουμε, σημειώνει η εταιρεία, ότι η απόφαση του ΕΟΦ «που αφορά αποκλειστικά και μόνο στο ‘Dettol 2 σε 1 αντισηπτικό σπρέι χεριών και επιφανειών’, δεν θέτει σε αμφισβήτηση την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του προϊόντος και δεν επηρεάζει κανένα άλλο προϊόν Dettol».

Επισημαίνουμε ότι το ίδιο προϊόν, «Dettol 2 σε 1 αντισηπτικό σπρέι χεριών και επιφανειών», με την ίδια ακριβώς σύσταση, έχει ήδη λάβει αδειοδότηση από τις αρμόδιες αρχές του Βελγίου και της Κύπρου και κυκλοφορεί κανονικά στις αγορές αυτές.

Στη Reckitt, αναγνωρίζουμε ως καθήκον μας να παρέχουμε απεριόριστη πρόσβαση σε όλα τα προϊόντα Dettol και θα συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τον ΕΟΦ για την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας για τη διάθεση του συγκεκριμένου προϊόντος και στην ελληνική αγορά, καταλήγει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr