Παρί Σεν Ζερμέν – Στρασμπούρ 2-1: Λύτρωση στις καθυστερήσεις από τον Εμπαπέ
Χάρη στο πέναλτι του Κιλιάν Εμπαπέ στις καθυστερήσεις, η Παρί Σεν Ζερμέν επικράτησε με 2-1 της Στρασμπούρ και απέφυγε το «στραβοπάτημα» στην επιστροφή της στο πρωτάθλημα.
Σ’ ένα επεισοδιακό ματς που τα είχε όλα, ο Κιλιάν Εμπαπέ κατάφερε να «λυτρώσει» την Παρί Σεν Ζερμέν και με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 90+6′ να δώσει στους Παριζιάνους τη νίκη απέναντι στη Στρασμπούρ, στις πρώτες τους υποχρεώσεις για τη Ligue 1 μετά το Μουντιάλ.
Προηγήθηκαν
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μόλις στο 14ο λεπτό, όταν ο Μαρκίνιος, μετά από εκτέλεση φάουλ του Νεϊμάρ από δεξιά, πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.
Ο Βραζιλιάνος στόπερ ωστόσο θα μπορούσε να είναι και ο αρνητικός πρωταγωνιστής της βραδιάς, καθώς στο 51′ ήταν εκείνος που πέτυχε αυτογκόλ για να δεχθεί η Παρί την ισοφάριση.
Ο Κιλιάν Εμπαπέ απείλησε στο 54′ αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει, και στο 62′ ο Νεϊμάρ αποβλήθηκε από το ματς, βλέποντας δεύτερη κίτρινη κάρτα για θέατρο και στη συνέχεια «όρμησε» και τα έβαλε με τον διαιτητή.
Εδωσε πέναλτι
Τελικά στο 90+4’ παρότι ο Μαρκίνιος είχε σκοράρει ο Τουρπέν γύρισε πίσω τη φάση κι έδωσε πέναλτι πάνω στον Εμπαπέ.
Ο άσος των γηπεδούχων ανέλαβε την εκτέλεση και δεν λάθεψε από την άσπρη βούλα για να γράψει το τελικό 2-1 το οποίο και πανηγύρισε έξαλλα.
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
«Για πάντα» στη Ρόμα ο Λορέντσο Πελεγκρίνι, καθώς αναμένεται να υπογράψει νέο τριετές συμβόλαιο με τους «τζιαλορόσι», το καλοκαίρι που μένει ελεύθερος.