Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παπαζάχος στο in: Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε ότι ήταν ο κύριος σεισμός

Παπαζάχος στο in: Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε ότι ήταν ο κύριος σεισμός

Το επίκεντρο του σεισμού είναι 5 χλμ Νότια και Νοτιανατολικά των Ψαχνών της Εύβοιας.

«Σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε ότι ήταν ο κύριος σεισμός. Να περιμένουμε 100% κι άλλο» ανέφερε στο in ο Κώστας Παπαζάχος καθηγητής Γεωφυσικής του ΑΠΘ, σχετικά με τον σεισμό ισχυρό σεισμό στην Εύβοια που ταρακούνησε και την Αθήνα.

Ήταν λίγο μετά τις 2:30 το μεσημέρι όταν ο ισχυρός σεισμός των 4,9 Ρίχτερ χτύπησε την Εύβοια, λίγες μόλις μέρες μετά τη σεισμική δόνηση των 3,3 Ρίχτερ.

Δυνατός σεισμός στην Εύβοια – Αισθητός στην Αττική – Πέντε μετασεισμοί σε μισή ώρα

Σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωφυσικής το ρήγμα των Ψαχνών είναι γνωστό ενώ δεν μπορούμε να αποκλείσουμε μεγαλύτερο σεισμό, ίσως κάποιον που να φτάνει και τα 6 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο του σεισμού είναι 5 χλμ Νότια και Νοτιανατολικά των Ψαχνών της Εύβοιας. Το εστιακό βάθος του σεισμού καταγράφεται στα 13,2 χιλιόμετρα ενώ ακολούθησαν πέντε μετασεισμοί σε μισή ώρα, ο μεγαλύτερος από τους οποίους είχε μέγεθος 3,5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε στους κατοίκους της περιοχής από τον ισχυρό σεισμό ενώ σημειώθηκαν μικρές φθορές.

Η νέα σεισμική δόνηση έχει άλλο επίκεντρο από τους σεισμούς που αναστάτωσαν τους κατοίκους πριν από ένα μήνα περίπου στους Ζάρακες.

«Θα έχουμε και μεγαλύτερο»

Ο νέος ισχυρός σεισμός που σημειώθηκε πριν από λίγο στην Εύβοια δεν είναι το ίδιο ρήγμα που ταρακούνησε την Νότια Εύβοια το προηγούμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος ανέφερε πως ο σεισμός στα Μεσοχώρια ενεργοποίησε το ρήγμα στα Ψαχνά Εύβοιας, ο οποίος είχε να δώσει τέτοιου είδους σεισμική δόνηση από 2003.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό, το επίκεντρο της δόνησης είναι στην κεντρική Εύβοια, 7 χλμ. από τα Ψαχνά και το εστιακό βάθος είναι 10 χλμ.

«Να συγκληθεί άμεσα επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου», τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος λέγοντας πως σημασία έχει ότι είναι μια νέα εστία που έδωσε κοντά στα 5 Ρίχτερ.

Ο κύριος Παπαδόπουλος τόνισε πως δεν ήταν ο κύριος σεισμός και πως υπάρχει πιθανότητα να έχουμε μεγαλύτερο.

Στο σημείο του σεισμού ο Λέκκας

«Ο σεισμός είναι 5,1 Ρίχτερ. Δεν ξέρουμε ακόμα αν έχει προκαλέσει ζημιές. Πάμε τώρα στην περιοχή για να δούμε από κοντά τι έχει γίνει» σημείωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμης Λέκκας.

Ο κ. Λέκκας επεσήμανε ότι ο συγκεκριμένος σεισμός δεν έχει σχέση με τους προηγούμενους σεισμούς που έγιναν το προηγούμενο διάστημα.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024