Κουραμπιέδες με 80 δραχμές το κιλό – Πόσους θα μπορούσε να αγοράσει κάποιος σήμερα με αυτό το ποσό;
Τη δεκαετία του 1960 η τιμή πώλησης για τους κουραμπιέδες ήταν 80 δραχμές το κιλό, δηλαδή σημερινά 23 λεπτά.
Λένε ότι το μυστικό του κουραμπιέ είναι πρώτα από όλα το αγνό βούτυρο που του χαρίζει το υπέροχο άρωμα και την τριφτή υφή του.
Στις ημέρες μας πάντως το μυστικό δεν κρύβεται τόσο στα υλικά, αλλά στην τιμή του.
Τα πιο δημοφιλή χριστουγεννιάτικα πιάτα και πού σερβίρονται σε όλο τον κόσμο
Τη δεκαετία του 1960 η τιμή πώλησης για τους κουραμπιέδες ήταν 80 δραχμές το κιλό, δηλαδή σημερινά 23 λεπτά.
Κάντε όσους υπολογισμούς και αναγωγές θέλετε και σίγουρα θα καταλήξετε στο ίδιο θλιβερό συμπέρασμα.
Σήμερα με αυτό το ποσό αγοράζουμε μόνο έναν κουραμπιέ!
Η λέξη κουραμπιές προέρχεται από την τούρκικη kourabiye, που σημαίνει ξερό μπισκότο.
Σημείωση: η τιμή του εργαστηρίου σήμερα είναι 10-11 ευρώ το κιλό, ενώ και η τιμή πώλησης σε επώνυμα ζαχαροπλαστεία μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 21 ευρώ!
Γεγονός που καταγγέλθηκε από καταναλωτικές οργανώσεις ή σχολιάστηκε με χιούμορ στο διαδίκτυο.
- Χαμάς: Η επιμονή του Νετανιάχου στην εισβολή στη Ράφα είναι ζήτημα «κλειδί» στις συνομιλίες στο Κάιρο
- Άννα Παναγιωτοπούλου: Το αντίο του Θανάση Ευθυμιάδη
- «Πόλεμο του ντονέρ» φέρνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Τουρκία
- Μοτιεγιούνας: «Μια από τις ομάδες της Euroleague θα πρέπει να κάνει χώρο στην Παρί»
- Κικίλιας: Εργαζόμαστε αδιάκοπα για την ασφάλεια και την προστασία της ανθρώπινης ζωής
- Ανδρουλάκης: Φτιάχνουμε την ελπίδα με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε