Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο συνδύασε την επιστροφή στη δράση η ΑΕΚ. Η Ένωση κατάφερε να επικρατήσει άνετα επί της Λαμίας με 3-0 και να εκμεταλλευτεί παράλληλα την «γκέλα» του Παναθηναϊκού στη Νίκαια, μειώνοντας τη διαφορά από το «τριφύλλι» στους 6 βαθμούς.

Μπορεί ο μεγάλος πρωταγωνιστής της χθεσινής βραδιάς για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα να ήταν δικαιωματικά ο Τομ Φαν Βέερτ, ωστόσο οι «κιτρινόμαυροι» είχαν για ακόμη μια φορά τον Λιβάι Γκαρσία εκεί.

Ο επιθετικός από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο «φώναξε» για άλλη μια φορά «παρών», καθώς ήταν αυτός που ουσιαστικά «κλείδωσε» το μεγάλο «τρίποντο» της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, με το οποίο η ομάδα του Αλμέιδα μείωσε τη διαφορά από τον Παναθηναϊκό.

Αυτό για τον 25χρονο ήταν ο 9ο γκολ στη σεζόν, έχοντας πετύχει 8 στο πρωτάθλημα και 1 στο Κύπελλο. Πρόκειται για έναν αριθμό ρεκόρ για τον Γκαρσία, καθώς ποτέ ξανά στο παρελθόν δεν είχε σκοράρει τόσες φορές μέσα σε μια σεζόν, κάτι που αποδεικνύει περίτρανα πως ο ρόλος που του έχει δώσει φέτος ο Ματίας Αλμέιδα στην κορυφή της επίθεσης του ταιριάζει «γάντι».

Μάλιστα, το πιο εντυπωσιακό της υπόθεσης, είναι το γεγονός πως ο Γκαρσία έχει φτάσει σε αυτό το προσωπικό επίτευγμα, έχοντας διανύσει μόλις το μισό κομμάτι της αγωνιστικής περιόδου, έχοντας μείνει «άσφαιρος» μονάχα σε τρία παιχνίδια μέχρι στιγμής, κόντρα σε Ατρόμητο (1-0), Αστέρα (1-1) και Ολυμπιακό (0-0)!

Η καλύτερη επίδοση του Λιβάι σε σκοράρισμα ήταν η περσινή, όταν σημείωσε 8 γκολ, ενώ στην πρώτη του σεζόν με τα «κιτρινόμαυρα» και την τελευταία με την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ είχε από έξι γκολ.

Μπορεί ο Αλμέιδα να έχει αντιμετωπίσει και να αντιμετωπίζει διάφορους «πονοκεφάλους», ωστόσο ο Λιβάι μέχρι στιγμής έχει «φωνάξει»… παρών και δείχνει έτοιμος να οδηγήσει την ΑΕΚ μέχρι τέλους.