Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Qatargate: Ο Λούκα Βισεντίνι παραδέχθηκε ότι πήρε 50 χιλιάδες ευρώ, αλλά όχι από το Κατάρ

Qatargate: Ο Λούκα Βισεντίνι παραδέχθηκε ότι πήρε 50 χιλιάδες ευρώ, αλλά όχι από το Κατάρ

Πώς ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας δικαιολογεί ότι έλαβε τόσα χρήματα.

Στην παραδοχή ότι έλαβε «δωρεά» 50 χιλιάδων ευρώ προχώρησε ο Λούκα Βισεντίνι, γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας (ITUC). Ωστόσο, ο ίδιος αρνείται ότι αυτά έχουν να κάνουν με το Κατάρ που κατηγορείται για το σκάνδαλο χρηματισμού στο Ευρωκοινοβούλιο.

Πιο συγκεκριμένα, το Politico αναφέρει ότι σε ανακοίνωσή του ο Βισεντίνι παραδέχθηκε ότι έλαβε χρηματική δωρεά ύψους «λιγότερο από» 50.000 ευρώ από τη ΜΚΟ Fight Impunity, που ιδρύθηκε από τον Αντόνιο Παντσέρι, πρώην ευρωβουλευτή, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για διαφθορά.

Νέα επιβαρυντικά στοιχεία για την Εύα Καϊλή – Αντίστροφη μέτρηση για την απολογία της

Το γνωστό Μέσο υπενθυμίζει ότι εισαγγελείς στο Βέλγιο κατάσχεσαν 1,5 εκατομμύριο ευρώ στο πλαίσιο έρευνας για τις φερόμενες προσπάθειες του Κατάρ και του Μαρόκου να εξαγοράσουν πολιτική επιρροή στην «καρδιά» της ΕΕ.

Πού αξιοποίησε τη «δωρεά»

«Δεν μου ζητήθηκε, ούτε ζήτησα κάτι σε αντάλλαγμα για τα χρήματα και δεν τέθηκαν κανενός είδους όροι για αυτή τη δωρεά», ανέφερε ο Βισεντίνι στη δήλωσή του. Ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας (ITUC) είπε ότι χρησιμοποίησε τα χρήματα για την επιτυχημένη εκστρατεία του για την ηγεσία της ITUC τον περασμένο μήνα και για άλλα τρέχοντα έξοδα της οργάνωσης.

Ο Βισεντίνι ήταν μεταξύ των πρώτων ατόμων που συνελήφθησαν στο πλαίσιο της έρευνας από τους Βέλγους εισαγγελείς. Αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες στις 11 Δεκεμβρίου, αν και θα πρέπει να ενημερώσει τις Aρχές εάν εγκαταλείψει την ΕΕ τους επόμενους τρεις μήνες.

Ο ίδιος δήλωσε ότι αποχώρησε προσωρινά από τη θέση του επικεφαλής της ITUC, η οποία είχε υιοθετήσει αξιοσημείωτα ήπια στάση απέναντι στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, παρά τις καταδικαστικές αναφορές σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών εργατών.

«Ό,τι έκανα το έκανα με καλή πίστη», έγραψε ο Βισεντίνι. «Η εμπλοκή μου σε αυτή την έρευνα ήταν ένα σοκ για μένα και την οικογένειά μου και θα κάνω ό,τι είναι απαραίτητο για να ξεκαθαρίσω την κατάσταση και να αποδείξω την αθωότητά μου», σημείωσε ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας.

Sports in

Μιλγουόκι Μπακς: Τα δεδομένα για Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ ενόψει του Game 6 (pic)

Τι συμβαίνει με την κατάσταση της υγείας των Γιάννη Αντετοκούνμπο και Ντέιμιαν Λίλαρντ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024