
Λέκκας: Θεωρώ ότι το συγκεκριμένο ρήγμα δεν έχει άλλες δυνάμεις για να δώσει κάτι μεγαλύτερο
«Αυτός ο σεισμός εκτονώνει ακόμα περισσότερο τις τεκτονικές δυνάμεις οι οποίες ήταν συσσωρευμένες στο έδαφος».
Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο σεισμολόγος Ευθύμης Λέκκας, για τον χθεσινό σεισμό στην Εύβοια.
Τόνισε ότι η δόνηση των 4,3 Ρίχτερ, που έγινε αισθητή και στην Αττική, πρέπει να ήταν ο απόηχος των σεισμών της 29η Νοεμβρίου, καθώς προήλθε από το ίδιο ρήγμα.
«Αυτός ο σεισμός εκτονώνει ακόμα περισσότερο τις τεκτονικές δυνάμεις οι οποίες ήταν συσσωρευμένες στο έδαφος και φανερώνει ότι η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή είναι σε αποδρομή» τόνισε ο κ. Λέκκας μιλώντας στην ΕΡΤ.
«Θεωρώ ότι το συγκεκριμένο ρήγμα δεν έχει άλλες δυνάμεις για να δώσει κάτι μεγαλύτερο αλλά και στην ελάχιστη περίπτωση που θα έχουμε κάποιο μεγαλύτερο σεισμικό γεγονός, οι κατασκευές στην περιοχή αντέχουν» πρόσθεσε.
«Συνεπώς τα περιθώρια ασφάλειας είναι πάρα πολλά. Έτσι δεν πρέπει να μας ανησυχεί ο σεισμός αυτός» κατέληξε ο κ. Λέκκας.
- Γιατί το Πεκίνο δεν μπορεί να πιέσει την Τεχεράνη
- ΝΔ: Νέος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο Δημήτρης Μαρκόπουλος – Αντικαθιστά τον Μακάριο Λαζαρίδη
- Άρης: Συνάντηση του Ριτσαρντ Σιάο με τον Νίκο Ζήση στην Αθήνα για θέματα της ΚΑΕ
- Η Βικτόρια Μπέκαμ σπάει τη σιωπή της για τη ρήξη στην οικογένειά της
- Συναγερμός στην Πυροσβεστική για φωτιά στο Αίγιο – Επιχειρεί μεγάλη δύναμη
- Ο θολός Απρίλιος, η «καλή» και η «κακή» αφρικανική σκόνη και τα επεισόδια που αυξάνονται



