Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έλον Μασκ: Ρευστοποίησε άλλα 3,6 δισ. δολ. σε μετοχές της Tesla – Στα κάγκελα οι επενδυτές

Έλον Μασκ: Ρευστοποίησε άλλα 3,6 δισ. δολ. σε μετοχές της Tesla – Στα κάγκελα οι επενδυτές

Ο μεγιστάνας των ηλεκτρικών αυτοκινήτων «ξεφορτώθηκε» 22 εκατομμύρια μετοχές της Tesla σε διάστημα μόλις τριών ημερών

Το αφεντικό της Tesla ρευστοποίησε κι άλλες μετοχές της βιομηχανίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων αξίας 3,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων την Τετάρτη, ανεβάζοντας το σύνολο της αξίας των μετοχών που έχει πουλήσει κοντά στα 40 δισ. δολάρια φέτος και απογοητεύοντας τους επενδυτές καθώς οι μετοχές της εταιρείας βυθίζονται σε χαμηλό δύο ετών.

Διαβάστε επίσης: Η βουτιά της Tesla κόστισε στον Μασκ τον τίτλο του πλουσιότερου στον κόσμο

Μια κατάθεση τίτλων στις ΗΠΑ έδειξε ότι o Έλον Μασκ «ξεφορτώθηκε» 22 εκατομμύρια μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας με τη μεγαλύτερη αξία στον κόσμο σε διάστημα μόλις τριών ημερών από Δευτέρα έως Τετάρτη.

Η πώληση αυτή είναι το δεύτερο μεγαλύτερο πακέτο μετοχών που έχει ρευστοποιήσει ο Ιλον Μασκ, μετά την εξαγορά 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Twitter τον Οκτώβριο. Δεν είναι σαφές εάν η πώληση αυτών των μετοχών σχετίζονται με την εξαγορά του Twitter, αλλά πολλοί επενδυτές είναι ανήσυχοι με την αντίληψη αλλά και την πρακτική του αφεντικού της Tesla να υποβαθμίζει την αυτοκινητοβιομηχανία ιεραρχώντας υψηλότερα το Twitter.

Μεγάλη ανησυχία στους επενδυτές

«Δεν εμπνέει μεγάλη εμπιστοσύνη στην επιχείρηση, ούτε λέει πολλά για το πού είναι στραμμένη η προσοχή του», δήλωσε ο Tony Sycamore, αναλυτής στη χρηματιστηριακή IG Markets, όπου η Tesla είναι μια δημοφιλής μετοχή μεταξύ των μικροεπενδυτών.

«Δεν είναι μια καλή κατάσταση. Έχω μιλήσει με πολλούς επενδυτές που έχουν μετοχές της Tesla και είναι απολύτως έξαλλοι με τον Ιλον».

Δεν υπήρξε άμεση απάντηση σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό της εξέλιξης αυτή από την Tesla και από τον Μασκ, εκτός των ωρών λειτουργίας. Το μερίδιο 13,4% του Μασκ στην Tesla μειώνεται από περίπου 17% πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.

Η τιμή της μετοχής της Tesla μειώθηκε στο μισό φέτος, σημειώνοντας χαμηλές επιδόσεις τόσο στις αυτοκινητοβιομηχανίες όσο και στον ευρύτερο τεχνολογικό κλάδο του Nasdaq, ο οποίος έχει υποχωρήσει περίπου 30% φέτος. Η αξία των συνολικών πωλήσεων μετοχών του Μασκ το περασμένο έτος ανέρχεται σε σχεδόν 40 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: OT.gr

Sports in

«Ολυμπιακός όπως λέμε Μπαρτσελόνα» !

Ο Τόνσεκ Στερν μια μέρα μετά τη δική του μεγαλειώδη παράσταση αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024