Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ρομπότ και τεχνολογία ολογραμμάτων μεικτής πραγματικότητας σε επεμβάσεις αρθροπλαστικής γόνατος

Ρομπότ και τεχνολογία ολογραμμάτων μεικτής πραγματικότητας σε επεμβάσεις αρθροπλαστικής γόνατος

Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και από τις πρώτες παγκοσμίως

Νέα Καινοτόμος Τεχνολογία Αιχμής έρχεται να προστεθεί στο ήδη υπάρχων Παγκόσμιας κλάσης Ρομποτικό περιβάλλον, απογειώνοντας την ακρίβεια, απλότητα, και επιτυχία μιας αρθροπλαστικης, επιτρέποντας στους ασθενείς να επιστρέφουν στο σπίτι τους ελάχιστες ώρες μετά.

Ο Δρ. Σπυρίδων Αρμπής, Δ/ντής της Ε’ Ορθοπαιδικής Κλινικής Ρομποτικών Αρθροπλαστικών Ημερήσιας Νοσηλείας και Άμεσης Αποκατάστασης fast track στο νοσοκομείο Metropolitan General στο Χολαργό, είναι ανάμεσα στους πρώτους 5 ορθοπαιδικούς παγκοσμίως και 1ος στην Ελλάδα χρήστες της Νέας αυτής τεχνολογίας, πιστεύοντας πως μετασχηματίζει το μέλλον της Ιατρικής κατά 2 βαθμίδες στο τομέα της μείωσης της παρέμβασης και της ακρίβειας χιλιοστών αποκατάστασης με πιο φυσικό τρόπο των αρθρώσεων.

Κατόπιν εξετάσεων που γίνονται πριν την επέμβαση, εκτελείται πλήρης ‘’ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ’’ της επέμβασης σε περιβάλλον υπολογιστική Τρισδιάστατο, με Λογισμικό AI (Artificial Intelligence), τεχνητής Νοημοσύνης, εκτελείται εικονικά η επέμβαση και ανευρίσκεται η μοναδική ανατομία και φθορά κάθε πάσχουσας άρθρωσης.

Εξατομικεύεται η Ιδανική τοποθέτηση υλικών Ίσου Πάχους χιλιοστών με ότι έχει φθαρεί, και επιλέγεται το υλικό και η τοποθέτηση του σεβόμενη την υπάρχουσα ανατομία του ασθενούς.

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης λοιπόν, με ειδικό εξοπλισμό που φοριέται από το χειρουργό, προβάλλεται όλη η Ανατομία της άρθρωσης όπου ο χειρουργός με όραση ουσιαστικά ‘’μέσα από το δέρμα’’ του ασθενούς με μορφή ψηφιακού τρισδιάστατου ολογράμματος (3D HOLOGRAM), παρεμβαίνει πλέον μόνο εκεί που πρέπει, έχει εικόνα όλης της άρθρωσης και των ιστών, χωρίς να απαιτούνται μεγαλύτερες τραυματικές τομές για ‘’να δει καλύτερα’’.

Δίνεται ουσιαστικά στο Χειρουργό όραση ‘ακτινογραφίας’, αποφεύγεται κάθε ανάγκη εξάρτησης από ευμεγέθη παρεμβατικά εργαλεία Κλασσικής Αρθροπλαστικής που παραβιάζουν τον αυλό των οστών για να καθοδηγήσουν στη τοποθέτηση υλικών ενώ απαιτούν και μεγάλες τομές για να χωρέσουν.

Ταυτόχρονα παρακολουθείται ψηφιακά η ακριβείας χιλιοστού τοποθέτηση υλικών βάση της προσομοίωσης πριν το χειρουργείο, σε εξατομικευμένη, πιο φυσική θέση για κάθε ασθενή, βάση της ιδιαίτερης ανατομίας τους.

‘’Όσο περισσότερη πληροφορία υπάρχει πριν και κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας επέμβασης, τόσο αυξάνει η υπεραξία του χειρουργείου, μειώνεται ο παράγοντας τύχη, και απογειώνεται η ευχαρίστηση των ασθενών….’’αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Αρμπής.

Η τεχνολογία MIXED REALITY ενώνει στο πεδίο του χειρουργείου την Αληθινή Πραγματικότητα, με τρισδιάστατα ολογράμματα που προβάλλονται στον αμφιβληστροειδή του Χειρουργού, παράγοντας μία εικόνα με όλες τις πληροφορίες για το ακριβές Χειρουργικό Πλάνο, παρακάμπτοντας το στάδιο εκείνο του χειρουργείου των δοκιμών με παρεμβατικά εργαλεία, μειώνοντας θεαματικά το χρόνο της επέμβασης, το τραύμα και το μέγεθος των τομών, την απώλεια αίματος και τον πόνο.

Ο κ. Αρμπής ίδρυσε στην Ελλάδα πριν 6 χρόνια την 1η Κλινική Αρθροπλαστικών Ημερήσιας Νοσηλείας fast track στην Ελλάδα, έχοντας από τις μεγαλύτερες σειρές ασθενών διεθνώς που εξέρχονται λίγες ώρες μετά από τέτοιες επεμβάσεις για το σπίτι τους.

Ξεκίνησε τότε σε συνεργασία με το διάσημο HOSPITAL FOR SPECIAL SURGERY της ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ κοινό πρόγραμμα για τη βελτίωση της Μυοσκελετικής υγείας στη Χώρα, εγκαινιάζοντας πληθώρα Τεχνολογικών και Φαρμακευτικών καινοτομιών και Πρωτοκόλλων που εξυψώνουν την ασφάλεια, απλότητα και λεπτομέρεια με τις Αρθροπλαστικές Ημέρας FAST TRACK-ΑΜΕΣΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ.

Ταυτόχρονα είναι Επιστημονικά Υπεύθυνος μαζί με εξαιρετικούς από τις ΗΠΑ και Ευρώπη Χειρουργούς για τον σχεδιασμό και εξέλιξη Ψηφιακών Συστημάτων Πλοήγησης που ήδη χρησιμοποιούνται από νοσοκομεία των ΗΠΑ και της Ελλάδος από πληθώρα ορθοπαιδικών.

ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ 3D ΟΛΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ MIXED REALITY ΕΙΝΑΙ:

  • Εξατομικευμένο χειρουργικό πλάνο
  • Αντικαθίσταται ‘ό,τι έχει φθαρεί’’
  • Η ελάχιστη πλέον παρέμβαση, καθώς δεν απαιτούνται μεγάλες τομές για να ΄΄δει καλύτερα’’ ο χειρουργός
  • Παραμένουν άθικτοι οι μύες
  • Μειώνεται η απώλεια αίματος, οι φλεγμονές κι ο πόνος
  • Λιγότερα φάρμακα
  • Δίδεται πιο φυσική αίσθηση κίνησης
  • Εξαιρετικής ακρίβειας ανατομική τοποθέτησης υλικών
  • ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ
  • Όχι πια ‘‘Γόνατο από το ράφι’’
  • Μακροβιότητα υλικών 30 έτη
  • Επιστροφή στην άθληση

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΟΣΤΕΟΑΡΘΡΙΤΙΔΑ ΑΦΟΡΑ 800.000 ΕΛΛΗΝΕΣ.

Για πολλούς είναι δύσκολη η συμμετοχή στα δρώμενα της απλής καθημερινότητας, της φροντίδας δικών τους ανθρώπων, της εργασίας, συνεύρεσης με φίλους ή συγγενείς και της άθλησης. Η σωματική και ψυχολογική φθορά στο άτομο και στη κοινωνία συνολικά είναι αξιοσημείωτη!

Επιδιώκοντας το ‘’Άριστα’’ για τους ασθενείς μας, η τεχνολογία είναι όσο καλή είμαστε και οι χειρουργοί που την χρησιμοποιούμαι.

Είναι σπουδαίο που μαζί με τη Ρομποτική Χειρουργική που χρησιμοποιούμε, το περιβάλλον Μεικτής Πραγματικότητας προσφέρει 3D Ολογραφική Πλοήγηση.

Δίνεται πλέον η δυνατότητα να παρεμβαίνουμε μόνο σε φθαρμένες περιοχές μιας άρθρωσης, βοηθώντας την να ενσωματώσει πλήρως με φυσικότερη αίσθηση και απαράμιλλη ακρίβεια το νέο υλικό, και επιτρέποντας στους ασθενείς να επιστρέφουν σε ότι…αγαπούν να κάνουν!

Η Τεχνολογία δεν υποκαθιστά την ‘Τέχνη’ της Ιατρικής. Η Καθοδήγηση του πότε χειρουργείται κανείς, η κατανόηση και επίβλεψη των προσδοκιών του ασθενούς, η απάντηση σε καίρια ερωτήματα αποτελούν διαχρονική ευθύνη του χειρουργού.

Χωρίς όμως την υιοθέτηση καινοτομιών που υπηρετούν τον ασθενή, το πεδίο μπορεί να περιορίζεται από παράγοντες ανθρώπινης κρίσης και σφαλμάτων.

Δρ. Αρμπής Σπυρίδων

Δ/ντής Ε’ Ορθοπαιδική Κλινικής

Ρομποτικών Αρθροπλαστικών Ημέρας Fast Track

Metropolitan General

www.spyridonarmpis.gr

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024