Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έλον Μασκ: Η βουτιά της Tesla τού κόστισε τον τίτλο του πλουσιότερου στον κόσμο

Έλον Μασκ: Η βουτιά της Tesla τού κόστισε τον τίτλο του πλουσιότερου στον κόσμο

Τα 44 δισ. δολάρια που κόστισε η εξαγορά του Twitter και το χάος που ακολούθησε κόστισαν στον Mr Tesla την πρώτη θέση.

Με την μετοχή της Tesla να βυθίζεται λόγω ανησυχίας των επενδυτών για τα τερτίπια του Έλον Μασκ, o εκκεντρικός μεγιστάνας έχασε τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο.

Σύμφωνα με τις κατατάξεις τόσο του Forbes όσο και του Bloomberg, ο Μασκ εκθρονίστηκε από τον Κροίσο των ειδών πολυτελείας Μπερνάρ Αρνό, επικεφαλής του ομίλου LVMH στον οποίο ανήκουν εταιρείες όπως οι Louis Vuitton και Christian Dior.

Ο Αρνό και η οικογένειά του κατέκτησαν την κορυφή με περιουσία σχεδόν 187 δισ. δολαρίων σύμφωνα με το Forbes, ή 171 δισ. σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο Μασκ περιορίζεται στα 164-177 δισ., ανάλογα με την εκτίμηση, με το Bloomberg να υπολογίζει τις απώλειες του τελευταίου έτους στο θεαματικό νούμερο των 107 δισ. δολαρίων.

Ο Μπερνάρ Αρνό της LVMH έχει κάθε λόγο να χαμογελά (Reuters)

Ο νέος ιδιοκτήτης τoυ Twitter χρειάστηκε να πουλήσει μετοχές της Tesla αξίας δισεκατομμυρίων για να εξασφαλίσει τα 44 δισ. δολάρια που του κόστισε η πλατφόρμα.

Το ξεπούλημα επιδείνωσε την κατρακύλα της Tesla, με τους επενδυτές να ανησυχούν ότι το Twitter περισπά τη μετοχή του Μασκ από την εταιρεία ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, τη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου σε χρηματιστηριακή αξία.

«Από υπερήρωας για τη μετοχή της Tesla, ο Μασκ έγινε ο κακός της υπόθεσης στα μάτια της Ουόλ Στριτ» σχολίασε στο BBC ο Νταν Άιβς, αναλυτής της επενδυτικής εταιρείας Wedbush Securities.

Πρόσθεσε δε ότι μετοχή της Tesla επηρεάζεται από τις συνεχείς ανατροπές και τη χαοτική κατάσταση στο Twitter.

«Το τσίρκο του Twitter έχει πληγώσει το brand του Μασκ και επικρέμεται πάνω από τη μετοχή της Tesla. Ο Μασκ είναι η Tesla και η Tesla είναι ο Μασκ».

Στην τρίτη θέση της λίστας βρίσκεται ο ινδός μεγιστάνας Γκαουτάμ Αντάνι, ενώ ο Τζεφ Μπέζος, κάποτε πρώτος, περιορίζεται τώρα στο νούμερο τέσσερα με περιουσία 116 δισ. δολαρίων

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024