Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαρκ Ταραμπέλα: Διεγράφη από το κόμμα του ο Βέλγος ευρωβουλευτής

Μαρκ Ταραμπέλα: Διεγράφη από το κόμμα του ο Βέλγος ευρωβουλευτής

Διεγράφη την Τρίτη από το κόμμα των Σοσιαλιστών ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα που εμπλέκεται στο Qatargate.

Διεγράφη από το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βαλλονίας, ο Μαρκ Ταραμπέλα για εμπλοκή στο Qatargate. Νωρίτερα, το βράδυ του Σαββάτου, είχε πραγματοποιηθεί έρευνα στο σπίτι του παρουσία της προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα.

Η επιτροπή κανόνων του κόμματος άκουσε τον Ταραμπέλα το πρωί της Τρίτης, αλλά διαπίστωσε ότι δεν υπήρχαν επαρκείς πληροφορίες για μια απόφαση. Μια ομάδα του προέδρου και των αντιπροέδρων του κόμματος, ωστόσο, προχώρησε διαγράφοντας τον Ταραμπέλα ούτως ή άλλως.

Διαβάστε επίσης: Αυτός είναι ο δεύτερος ευρωβουλευτής που φέρεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο

Ποιος είναι ο Ταραμπέλα

Ο Μαρκ Ταραμπέλα γεννήθηκε το 1963, διετέλεσε δήμαρχος μικρής κοινότητας, και από 2004 μέχρι το 2007 και από τον Ιούλιο του 2009 μέχρι σήμερα είναι ευρωβουλευτής, αντιπρόεδρος της αντιπροσωπείας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τις σχέσεις με την Αραβική Χερσόνησο.

Διετέλεσε επίσης Βαλόνος υπουργός Εκπαίδευσης και υπουργός Νεολαίας της Γαλλικής Κοινότητας.

Τον περασμένο Οκτώβριο, προσκεκλημένος του ενημερωτικού δικτύου LN26, προέβη στην εκτίμηση ότι «το να λασπολογεί κανείς το Κατάρ είναι γελοίο και υποκριτικό» επειδή «η χώρα έχει κάνει τεράστιες προσπάθειες ιδιαίτερα στο εργασιακό δίκαιο».

H έρευνα στο σπίτι του Ταραμπέλα

Η εφημερίδα Le Soir σε άρθρο της, ωστόσο, δίνει στη δημοσιότητα το όνομα του δευτέρου φερόμενου ως εμπλεκόμενου στην υπόθεση ευρωβουλευτή, ο οποίος δεν κρατείται. Σύμφωνα με την εφημερίδα, πρόκειται για τον Βέλγο Μαρκ Ταραμπέλα από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές. Το βράδυ του Σαββάτου έγινε έφοδος στο σπίτι του υπό την παρουσία και τον έλεγχο της προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα, όπως επισημαίνουν οι Le Soir και το περιοδικό Knack.

Από αξιωματικούς της Κεντρικής Υπηρεσίας Πάταξης της Διαφθοράς OCRC κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές κι άλλο υλικό. Η εισαγγελία αρνήθηκε να σχολιάσει τη νέα εξέλιξη, αλλά κι ένας βοηθός του Ταραμπέλα δεν θέλησε να αντιδράσει σε αρχικό στάδιο.

Ο ευρωβουλευτής, πάντως, μετά τις υπόνοιες για εμπλοκή του στο Qatargate μίλησε στη βελγική Le Soir, όπου μεταξύ άλλων υπερασπίστηκε τον εαυτό του, μίλησε για την αλλαγή της στάσης του απέναντι στο Κατάρ, καθώς και για τις υποψίες για διαφθορά. «Δεν έλαβα ποτέ δώρο από το Κατάρ. Θα τους είχα καταγγείλει αν είχαν προσπαθήσει να δωροδοκήσουν» είπε χαρακτηριστικά στη γαλλική Le Soir.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024