Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Μπαλάντα αισθήσεων και παραισθήσεων» στο χορτάρι

«Μπαλάντα αισθήσεων και παραισθήσεων» στο χορτάρι

Ήταν μια μπαλάντα «αισθήσεων και παραισθήσεων» με τον Αργεντίνο μαέστρο να δίνει τον ρυθμό και τον πλανήτη ν’ ακολουθεί τα βήματα.

Ο Λιονέλ Μέσι «κουβαλά» στις πλάτες ένα τεράστιο βάρος από τη μέρα που έγινε ο ηγέτης της εθνικής ομάδας της Αργεντινής.

Και δεν μιλάμε για ένα και δυο χρόνια, αλλά για διάστημα που ξεπερνά τη δεκαετία.

Ένα βάρος που παραπέμπει στη σύγκριση των  επιτευγμάτων του Ντιέγκο Μαραντόνα με τις δικές του ηγετικές ικανότητες, αν κι αυτό δεν είναι (ποδοσφαιρικά) δόκιμο.

Ή καλύτερα για ν’ ακριβολογούμε, είναι άδικο για το τωρινό δεκάρι της Αργεντινής, καθώς μια τέτοια σύγκριση δεν αποδίδει την πραγματικότητα.

Ο Μέσι αμφισβητήθηκε πολύ μετά τις αποτυχίες της Αργεντινής σε προηγούμενες μεγάλες διοργανώσεις, αλλά στο Κατάρ ξεδίπλωσε κάθε εκατοστό της φυσιογνωμίας του, δικαιώνοντας απόλυτα τους θαυμαστές του σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Το παιχνίδι της Αργεντινής με την Κροατία ήταν μια μεγάλη παράσταση του Αργεντίνου μύθου απέναντι σ’ έναν άλλο πολύ μεγάλο ποδοσφαιριστή, τον Λούκα Μόντριτς.

Οι ηγέτες των δυο ομάδων πάλεψαν και το λατινοαμερικάνικο 10άρι έδωσε… ρέστα οδηγώντας την Αργεντινή στον τελικό του Μουντιάλ.

Και τι δεν έκανε ο Μέσι απέναντι στους Κροάτες. Για να μην το κουράζουμε, έφερε εις πέρας μια διπλή αποστολή.

Η πρώτη να οδηγήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του στον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ, δίνοντας απερίγραπτη χαρά στους συμπατριώτες του και όχι μόνο.

Η δεύτερη αποστολή ήταν να προσφέρει ένα ονειρικό τάνγκο στην ανθρωπότητα και δεν χωρά αμφιβολία πως ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός το έκανε με μεγαλοπρέπεια.

Τα βήματα του Μέσι ήταν μεθυστικά, οι εμπνεύσεις μοναδικές, τα ότσος «ζάλισαν» την άμυνα των Κροατών.

Ήταν μια μιλόνγκα αντάξια της φήμης και της μαεστρίας του Αργεντίνου σούπερ σταρ.

Ήταν μια «μπαλάντα αισθήσεων και παραισθήσεων» που βρήκε πεδίο εφαρμογής στο… χορτάρι, με τον Αργεντίνο μαέστρο να δίνει τον ρυθμό και τον πλανήτη ν’ ακολουθεί τα βήματα.

Ο Μέσι κάνει ένα απίστευτο τουρνουά και καλείται να εκπληρώσει την επιθυμία ενός έθνους.

Μια επιθυμία που φαντάζει με λύτρωση στα δικά του μάτια, γνωρίζοντας πολύ καλά πως όλα θα είναι αλλιώτικα αν σηκώσει ψηλά το τρόπαιο που σήκωσε πριν από 36 χρόνια ο Ντιέγκο Μαραντόνα στο Μεξικό.

Ο Μέσι περιμένει τον ημιτελικό Γαλλίας – Μαρόκου για να μάθει ποιος θα είναι το «εμπόδιο», στην προσπάθεια εκπλήρωσης του μεγαλύτερου στόχου της καριέρας του.

Αν και θα πρέπει να επισημάνουμε πως η κατάκτηση ενός Μουντιάλ ξεφεύγει από τα όρια του στόχου.

Είναι η εκπλήρωση του ονείρου κάθε ποδοσφαιριστή. Πόσο μάλλον εκείνου, που… χρίσθηκε «διάδοχος» του Μαραντόνα και παλεύει με τα θεριά όλου του κόσμου για να σηκώσει το βάρος. Και είναι ένα βάρος ασήκωτο…

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024