
Βαλένθια – Παναθηναϊκός 94-91: «Λύγισαν» στην παράταση οι πράσινοι
Έπειτα από ένα συγκλονιστικό ματς το οποίο κρίθηκε στο έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης, η Βαλένθια επικράτησε με 94-91 του Παναθηναϊκού, στερώντας στους «πράσινους» την ευκαιρία να σκαρφαλώσουν στην πρώτη οκτάδα της βαθμολογίας.
Το νικηφόρο σερί των τεσσάρων αγώνων έλαβε τέλος στην Βαλένθια για τον Παναθηναϊκό, με τους «πράσινους» να γνωρίζουν την ήττα με 94-91 στην παράταση.
Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς επέστρεψε από το -14 (59-45, 25′), αλλά λύγισε στο έξτρα πεντάλεπτο, πετώντας στα σκουπίδια έξι επιθέσεις.
Κορυφαίος για το «τριφύλλι» ο Μπέικον, ο οποίος σημείωσε 22 πόντους μετά την ανάπαυλα, ωστόσο αποδείχθηκε μοιραίος στο φινάλε, έχοντας λάθος επιλογές στην επίθεση.
Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς ξεκίνησε εξαιρετικά την αναμέτρηση, βρισκόμενη από νωρίς στο +10 (15-25, 9′), ενώ έκλεισε την περίοδο με προβάδισμα 6 πόντων (20-26) χάρη στην ευστοχία του από την περιφέρεια (4/7 τρίποντα).
Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η Βαλένθια βελτίωσε αισθητά την εικόνα της, «τρέχοντας» ένα σερί 8-0 για να προσπεράσει στο σκορ (28-26, 11.30»), με την ανάπαυλα να βρίσκει τους Ισπανούς στο +3 (44-41).
Η ομάδα του Άλεξ Μουμπρού μπήκε στην τρίτη περίοδο πετυχαίνοντας 5 μαζεμένα τρίποντα για να εκτοξεύσει τη διαφορά στους 14 πόντους (59-45, 25′). Σε εκείνο το σημείο ο Παναθηναϊός έβγαλε αντίδραση για να «ψαλιδίσει» την διαφορά μέχρι το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (70-63).
Οι «πράσινοι» κατάφεραν να «τρέξουν» ένα σερί 7-0 φέρνοντας στο ματς στα ίσα για το (70-70). Οι Ισπανοί κατάφεραν να απαντήσουν άμεσα με έξι διαδοχικούς πόντους για το (76-70, 34′).
Εκεί ανέλαβε και πάλι ο Ντουέιν Μπέικον, που με δικούς του πόντους μείωσε, με τον Γουίλιαμς με δύο βολές να ισοφαρίζει (82-82).
Οι δύο ομάδες μεταφέρθηκαν στο έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης, με τους «πράσινους» να πετάνε στα σκουπίδια έξι επιθέσεις, χαρίζοντας έτσι την νίκη στην Βαλένθια με 94-91.
Τα δεκάλεπτα: 20-26, 44-41, 70-63, 84-84 κ.δ., 94-91 παρ.
ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Μουμπρού): Χάρπερ 8 , Κλαβέρ , Πουέρτο, Πρέπελιτς 7 (1/2 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ) , Γουέμπ 18 (4/10 τρίποντα, 10 ριμπάουντ) , Λόπεθ-Αροστέγι , Τζόουνς 20 (47 τρίποντα, 6 ασίστ), Φερνάντο, Ράντεμπο , Ντούμπλιεβιτς 23 (6/6 δίπονυα, 3/6 τρίποντα, 2/2 βολές, 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 λάθη), Ριβέρο 16 (4 ριμπαόυντ)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ράντονιτς): Π. Καλαϊτζάκης 8 (1/2 τρίποντα), Γουόλτερς 10 (2/2 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Λι 12 (2/4 τρίποντα, 6 ασίστ), Παπαγιάννης 2 , Γουίλιαμς 21 (3/8 δίποντα, 4/9 τρίποντα, 3/3 βολές, 9 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα, 2 λάθη), Γ. Καλαϊτζάκης , Μπέικον 22 (7/16 δίποντα,, 1/8 τρίποντα, 5/6 βολές, 3 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα), Πονίτκα 10 (1/1 τρίποντο, 9 ριμπάουντ, 3 ασίστ) , Γκουντάιτις 6
- Κώστας Παπαδόπουλος: «Δέχομαι απειλές για την περιουσία μου», δηλώνει ο πρώην παίκτης του Survivor
- Θλίψη στην ενόργανη γυμναστική: Σκοτώθηκε σε τροχαίο στα 41 του ο Γκαέλ Ντα Σίλβα
- Στην Ελλάδα ο Γιώργος Μυλωνάκης μετά τη θεραπεία στη Γερμανία – Αισιοδοξία για την πορεία της υγείας του
- Ανδρουλάκης: Διμέτωπη επίθεση κατά Μητσοτάκη, Τσίπρα – Στόχος μας η πρώτη θέση στις εκλογές
- ΑΑΔΕ: Άνοιξαν οι τροποποιητικές δηλώσεις αναδρομικών του 2024 – Έως 31 Δεκεμβρίου η υποβολή
- Επίσκεψη φοιτητών του Πανεπιστημίου της Φλόριντα στη Σαντορίνη για τη βιωσιμότητα