Βουλή: Αρχίζει το απόγευμα η πενθήμερη συζήτηση για τον προϋπολογισμό
Η συζήτηση προβλέπεται να ολοκληρωθεί το αργότερο τα μεσάνυχτα του Σαββάτου
Σήμερα το απόγευμα ξεκινά στην Ολομέλεια της Βουλής η πενθήμερη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του έτους 2023. Η συζήτηση ξεκινά με τις τοποθετήσεις των γενικών εισηγητών των κομμάτων
Το ενδιαφέρον αναμένεται να κορυφωθεί το ερχόμενο Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, οπότε τοποθετούνται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας και οι αρχηγοί των κομμάτων.
Διαβάστε επίσης: Σταϊκούρας: Οι 8+1 άξονες του Προϋπολογισμού
Η συζήτηση για τον προϋπολογισμό θα ολοκληρωθεί το αργότερο τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει ονομαστική φανερή ψηφοφορία, η οποία – κατά παράδοση – λογίζεται ως ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.
Το νομοσχέδιο με τίτλο «Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2023» έχει ήδη γίνει δεκτό, κατά πλειοψηφία, από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Οι βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν υπέρ του σχεδίου νόμου, ενώ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ25 καταψήφισαν.
- Γαλλία και Ρωσία αντάλλαξαν κρατούμενους – Επέστρεψε ο Γάλλος ερευνητής Λοράν Βινατιέ
- Πέσιτς για Ολυμπιακό: «Το παιχνίδι με αυτό τον ιστορικό σύλλογο δεν έρχεται σε καλή στιγμή για μας»
- Σάλπιγγα τρόμου των Κελτών: Eξαιρετικά σπάνιο πολεμικό όργανο 2.000 ετών βρέθηκε στη Βρετανία
- Από το «εγχειρίδιο» του Τραμπ: Το Ισραήλ εξετάζει την κατασκευή φυλακής περιτριγυρισμένης από κροκόδειλους
- Μινεάπολη: H στιγμή που ο πράκτορας της ICE που σκότωσε την 37χρονη φεύγει ατάραχος, κοιτάζοντας το κινητό του
- Διαβατήρια: Σε λειτουργία νέα εφαρμογή ηλεκτρονικής διακίνησης δικαιολογητικών

