
Στον Σταϊκούρα οι τραπεζίτες για το πρόγραμμα στήριξης των δανειοληπτών
Την Τετάρτη η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τις τράπεζες
Για αύριο Τετάρτη κλείδωσε η νέα, τρίτη κατά σειρά, δια ζώσης συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, με τις τραπεζικές διοικήσεις.
Σε αυτήν οι τράπεζες αναμένεται να παρουσιάσουν την πρότασή τους για την επιδότηση ευάλωτων νοικοκυριών με στεγαστικό δάνειο κυμαινόμενου επιτοκίου, η οποία έχει αποσταλεί από την περασμένη εβδομάδα και στον επόπτη τους, τον SSΜ.
Διαβάστε επίσης: Ερχεται ρύθμιση – ανάσα για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων με πιλοτές… πάρκινγκ
Ειδικότερα, προβλέπεται η δημιουργία ενός δημόσιου κουμπαρά, ο οποίος θα χρηματοδοτείται από τις ίδιες. Η επιδότηση θα είναι διάρκειας 12 μηνών και θα καλύπτει το 50% της επιβάρυνσης κάθε δόσης του δανείου σε σύγκριση με την καταβολή του περασμένου Ιουλίου.
Η περίμετρος των δικαιούχων θα κινείται στην περιοχή των 20.000 δανειοληπτών, με υπόλοιπα της τάξης των 1,5 δισ. ευρώ προς τις τράπεζες.
Εφόσον υπάρξει συμφωνία με την κυβέρνηση και η τεχνική υποδομή είναι τις επόμενες εβδομάδες έτοιμη, το πρόγραμμα θα μπορούσε να ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2023.
Ωφελούμενοι από το πρόγραμμα, με βάση το σχέδιο των τραπεζών, θα είναι όσοι πληρούν τα κριτήρια του ευάλωτου νοικοκυριού. Δηλαδή:
Ανώτατο συνολικό εισόδημα: 7.000 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, 10.500 ευρώ για ζευγάρι, 14.000 ευρώ για οικογένεια με ένα τέκνο, 17.500 ευρώ για οικογένεια με δύο τέκνα και 21.000 ευρώ για μεγαλύτερα νοικοκυριά.
Αξία ακίνητης περιουσίας: 120.000 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, 135.000 ευρώ για ζευγάρι, 150.000 ευρώ για οικογένεια με ένα τέκνο, 165.000 ευρώ για οικογένεια με δύο τέκνα και 180.000 ευρώ για μεγαλύτερα νοικοκυριά.
Πηγή: ΟΤ
- Θεσσαλονίκη: 56χρονος εργαζόμενος τραυματίστηκε στο λιμάνι
- Τραμπ: Δεν ξέρω πώς θα αντιδράσω εάν πάθει κακό ο αγνοούμενος αμερικανός πιλότος στο Ιράν
- Ιράν: Βετεράνος των ΗΠΑ εξηγεί τι πρέπει να κάνει ένας πιλότος όταν καταρριφθεί το αεροσκάφος του
- Μελόνι για Τραμπ: «Υπερασπίζουμε τα εθνικά μας συμφέροντα και όταν δεν συμφωνούμε πρέπει να το λέμε»
- Βραζιλία: 4 νεκροί στη συντριβή ιδιωτικού αεροσκάφους σε εστιατόριο
- Ουκρανία: Ουκρανική επίθεση προκαλεί διακοπή ηλεκτροδότησης σε περιοχές της Ζαπορίζια που ελέγχει η Ρωσία






