Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπάιρον (Χαμηλή Φορολογία) Λούπερ: Σκότωσε τον πολιτικό του αντίπαλο για να κερδίσει τις εκλογές

Μπάιρον (Χαμηλή Φορολογία) Λούπερ: Σκότωσε τον πολιτικό του αντίπαλο για να κερδίσει τις εκλογές

Άλλαξε το μεσαίο του όνομα σε «(Χαμηλή Φορολογία)», ναι, μαζί με τις παρενθέσεις.

Λένε ότι η πολιτική είναι ένα άθλημα επαφής. Η λασπολογία, οι αποκαλύψεις και οι εχθρικές κατηγορίες έχουν γίνει συνηθισμένες στο σημερινό πολιτικό τοπίο. Δεν μπορεί κανείς πλέον να υπολογίζει ότι ο αντίπαλός του θα τηρήσει τους κάνονες. Ο Τόμι Μπερκς, όμως, δεν μπορούσε να φανταστεί που θα έφτανε η εκστρατεία του Μπάιρον Λούπερ.

Εξοντώνοντας τον ανταγωνισμό – από τα ψηφοδέλτια στις σφαίρες

Το πρωί της 19ης Οκτωβρίου 1998 ο Γερουσιαστής του Τενεσί, Φρεντ Τόμας «Τόμι» Μπερκς, βρισκόταν στη φάρμα του. Εργαζόταν με τον αγρότη Γουέσλι Ρεξ για την προετοιμασία της επίσκεψης παιδιών του τοπικού σχολείου για να μαζέψουν κολοκύθες. Η φάρμα είχε καλυφθεί από στρώματα γκρίζας ομίχλης εκείνο το φθινοπωρινό πρωινό, λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές.

Ο Μπερκς κατείχε την έδρα για την 15η περιφέρεια από το 1978. Δεν είχε λείψει ποτέ από την δουλειά του στα 28 χρόνια δημόσιας υπηρεσίας. Δημοκρατικός της παλιάς σχολής του Νότου, ήταν όσο πιο συντηρητικός γίνεται. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους ψηφοφόρους του και στους νομοθέτες συναδέλφους του.

Ο Ρεξ είπε ότι πέρασε το αυτοκίνητο του Μπάιρον Λούπερ σε έναν χωματόδρομο και το είδε να σταματάει δίπλα στο φορτηγάκι του Μπερκς. Στη συνέχεια άκουσε έναν δυνατό «κρότο» και είδε τον Λούπερ να απομακρύνεται με ταχύτητα από το δρόμο. Η αστυνομία βρήκε τον Μπερκς νεκρό από μία σφαίρα στο μέτωπο, καθισμένο πίσω από το τιμόνι.

Το πλάνο του ήταν διαβολικό. Ο πολιτειακός νόμος προέβλεπε ότι το όνομα του Μπερκς θα αφαιρούνταν από το ψηφοδέλτιο. Ήταν πολύ αργά για να προστεθεί κάποιος άλλος, αφήνοντας μόνο μια επιλογή για τους ψηφοφόρους: Έναν ψυχρό δολοφόνο. Ο Μπάιρον Λούπερ ήταν πάντα φιλόδοξος, αν και τα μεγαλεπήβολα σχέδιά του ναυάγησαν.

Ο δημοκρατικός που έγινε ρεπουμπλικάνος, άλλαξε νόμιμα το μεσαίο όνομά του από Άντονι σε «(Χαμηλή Φορολογία)» ως υπόσχεση. Βρισκόταν σε δικαστική διαμάχη με μια πρώην σύντροφό του, η οποία ισχυριζόταν ότι τη βίασε, την άφησε έγκυο και την εξαπάτησε. Είχε επίσης παραπεμφθεί σε δίκη για κλοπή και κατάχρηση περιουσίας της κομητείας.

Εν τω μεταξύ, οι εκλογές για την 15η περιφέρεια της πολιτειακής γερουσίας του Τενεσί συνεχίστηκαν κανονικά. Για να αποφευχθεί η εκλογή του Λούπερ, η χήρα του Τόμι, Σάρλοτ Μπερκς, παροτρύνθηκε να υποβάλει ανεπίσημη υποψηφιότητα χειρόγραφα. Πήρε το 97% των ψήφων. Η Σάρλοτ Μπερκς θα υπηρετούσε στην πολιτειακή γερουσία μέχρι το 2015 που αποσύρθηκε.

«O μορφωμένος φυλακισμένος και φημισμένος αλαζόνας Λούπερ»

Γύρω στα μεσάνυχτα της 19ης, ο Μπάιρον Λούπερ εμφανίστηκε στο κατώφλι του στρατολόγου πεζοναυτών Τζο Μποντ, τον οποίο γνώριζε από το λύκειο. Είχε αναζωπυρώσει τη φιλία τους την προηγούμενη άνοιξη και ζητούσε συχνά τις συμβουλές και τις γνώσεις του Μποντ σχετικά με τα πυροβόλα όπλα. Τη νύχτα του φόνου και καυχιόταν για το έγκλημα που μόλις είχε διαπράξει.

«Τον σκότωσα τον τύπο. Του έσκασα μια σφαίρα στο κεφάλι», είπε ο Λούπερ στον φίλο του.

«Ποιον τύπο», κατέθεσε ότι απάντησε τότε ο Μποντ.

«Αυτόν που κατέβαινα εναντίον του», αποκρίθηκε. 

Τέσσερις ημέρες αργότερα, οι Αρχές συνέλαβαν τον Λούπερ για φόνο πρώτου βαθμού. Θα περνούσαν σχεδόν δύο χρόνια μέχρι να δικαστεί τελικά το 2000. Στις 23 Αυγούστου κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή. Η οικογένεια Μπερκς είχε ζητήσει από τους εισαγγελείς να μην επιβληθεί η θανατική ποινή.

Στις 26 Ιουνίου 2013, ο 48χρονος Μπάιρον Λούπερ βρέθηκε νεκρός στο κελί του στο σωφρονιστικό συγκρότημα μεσαίας ασφαλείας της κομητείας Μόργκαν. Αποκαλύφθηκε ότι δύο ώρες πριν από τον θάνατό του, είχε επιτεθεί σε μια έγκυο σύμβουλο του προσωπικού, αφού του είπαν ότι θα τον επανατοποθετούσαν μαζί με τον υπόλοιπο πληθυσμό της φυλακής.

Η νεκροψία διαπίστωσε αργότερα ότι πέθανε μετά από καρδιακό επεισόδιο. Φαίνεται ότι προκλήθηκε από υψηλή αρτηριακή πίεση, σκλήρυνση των αρτηριών και τοξικά επίπεδα του αντικαταθλιπτικού νορτριπτυλίνη.

* Η Βασιλίνα Ριστάνη σπουδάζει στη New Media Studies 

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024