Ο Μπολσονάρο μίλησε σε υποστηρικτές του που του ζητούσαν να προχωρήσει σε πραξιμόπημα

Την πρώτη του δήλωση σχεδόν 40 ημέρες μετά την ήττα του από τον Λούλα ντα Σίλβα στις προεδρικές εκλογές της Βραζιλίας έκανε ο απερχόμενος πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρο, μιλώντας σε φανατικούς υποστηρικτές του που ζητούν στρατιωτικό πραξικόπημα, ενόψει της παράδοσης της εξουσίας την 1η Ιανουαρίου.

«Με πονάει η ψυχή μου» είπε ο απερχόμενος πρόεδρος της Βραζιλίας, σημειώνοντας: «Αυτός που αποφασίζει πού πάω είσαστε εσείς. Αυτός που αποφασίζει ποιο δρόμο ακολουθούν οι ένοπλες δυνάμεις είσαστε εσείς».

Τα σχόλιά του ήταν διφορούμενα. Ωστόσο ο ίδιος δεν υιοθέτησε το αίτημά τους για στρατιωτική επέμβαση. Ωστόσο ανέφερε ότι οι ένοπλες δυνάμεις θα σεβαστούν το Σύνταγμα της Βραζιλίας.

Οι ένοπλες δυνάμεις είναι το προπύργιο της Βραζιλίας

Μέχρι στιγμής, ο Μπολσονάρο δεν έχει αναγνωρίσει την ήττα του από τον αντίπαλό του τον Οκτώβριο. Οι υποστηρικτές του συνεχίζουν να διαδηλώνουν έξω από τις βάσεις του στρατού.

Η νίκη του Λούλα επί του Μπολσονάρο με οριακή διαφορά θα πιστοποιηθεί από την Εθνική Εκλογική Αρχή της Βραζιλίας τη Δευτέρα.

Ο Μπολσονάρο πρόσθεσε, απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του, ότι οι ένοπλες δυνάμεις είναι το προπύργιο της Βραζιλίας για την αποτροπή του σοσιαλισμού στη χώρα, σημειώνοντας ότι «τίποτα δεν χάνεται» και ότι ο σκοπός τους θα υπερισχύσει μια μέρα.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ενωμένες. Οφείλουν πίστη στον λαό μας και σεβασμό στο Σύνταγμα, και είναι υπεύθυνες για την ελευθερία μας», σημείωσε προσθέτοντας: «Σε αντίθεση με άλλους, εμείς θα νικήσουμε».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr