Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μια ασυνήθιστη προετοιμασία

Μια ασυνήθιστη προετοιμασία

Ενα πλήρες πρόγραμμα εκγύμνασης και τακτικής έβγαλε ο Παναθηναϊκός στην Κύπρο, παρόμοιο με εκείνο που έκανε το καλοκαίρι. Τα συμπεράσματα άκρως χρήσιμα και ενδιαφέροντα για τον Γιοβάνοβιτς

Δεν ήταν μια συνηθισμένη προετοιμασία. Πήρε μια πιο… επίσημη μορφή λόγω του ταξιδιού στην Κύπρο και της παρουσίας ελληνικών media εκεί, όπως δηλαδή συνηθίζεται όταν μια ομάδα προετοιμάζεται στο εξωτερικό.

Κάθε καλοκαίρι δηλαδή. Περισσότερο αυτή η πρωτοφανής προετοιμασία, πρωτοφανής διότι πραγματοποιήθηκε στα μέσα μιας σεζόν, λειτούργησε για να είναι οι παίκτες όλοι μαζί σε καθημερινή βάση. Να κοιμούνται τις ίδιες ώρες, να τρώνε πρωινό, να προπονούνται μαζί, να παίζουν play station.

Μπορούν να βγουν συμπεράσματα από τέτοιου είδους προετοιμασία; Χωρίς νέα πρόσωπα, που συνήθως είναι και αυτά που… πουλάνε τα καλοκαίρια; Χωρίς ένα δείγμα 6-7 φιλικών, μέσω των οποίων θα ενδιαφερόταν κάποιος να δει τι νέο ετοιμάζεται;

Σίγουρα το εύρος των συμπερασμάτων δεν είναι το ίδιο σε μια προετοιμασία που γίνεται Δεκέμβρη μήνα με εκείνη Ιουλίου – Αυγούστου. Αλλά πάντα κάτι προκύπτει μέσα απ’ την καθημερινή τριβή με την ομάδα και τις προπονήσεις της. Προέκυψαν συμπεράσματα και στην Κύπρο.

Το πρώτο και πιθανότατα πιο σημαντικό; Πως ο Παναθηναϊκός χρειάζεται αυτή τη στιγμή μεταγραφική ενίσχυση στη μεσοεπιθετική γραμμή. Πήραν τις ευκαιρίες τους και πάλι παίκτες που περίμεναν υπομονετικά μήπως… ξημερώσει μια καλύτερη μέρα για εκείνους.

Οπως ο Καμπετσής και ο Σαβιέρ. Αλλά τις έχασαν. Και φάνηκε πως ο Παναθηναϊκός έχει ποιοτικό έλλειμμα όσον αφορά τις εναλλακτικές επιλογές στη μεσοεπιθετική του γραμμή. Σε περίπτωση που προκύψουν προβλήματα, όπως προέκυψε με τον Αϊτόρ, οι λύσεις είναι λίγες.

Αναζητεί ο Παναθηναϊκός τουλάχιστον έναν παίκτη, πιθανότατα όμως τα όσα είδε ο Γιοβάνοβιτς στις μέρες που η ομάδα βρέθηκε στην Κύπρο να φέρουν περισσότερες μεταγραφικές κινήσεις απ’ αυτές που είχε στο μυαλό του πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος.

Ενα δεύτερο συμπέρασμα της προετοιμασίας έχει να κάνει με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Σεμπάστιαν Παλάσιος. Είχε προκύψει μεγάλη ανησυχία κυρίως στον κόσμο για την πορεία του τραυματισμού του αργεντινού μεσοεπιθετικού, αλλά εκείνος έδειξε πως έχει επανέλθει για τα καλά.

Εχει αφήσει πίσω του το πρόβλημα που προέκυψε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και από το πρώτο κιόλας παιχνίδι μετά την επιστροφή στις επίσημες διοργανώσεις, δηλαδή αυτό με τον Βόλο για το Κύπελλο στη Λεωφόρο, θα βρίσκεται στις επιλογές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ελειψε από τους Πράσινους στα ματς όπου δεν αγωνίστηκε, σε αυτά με Παναιτωλικό και Ατρόμητο, όπως και στο δεύτερο μέρος του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Παιχνίδια όπου ο Παναθηναϊκός βρήκε γκολ στα τελευταία λεπτά.

Στην προετοιμασία της Κύπρου βρέθηκαν και τέσσερα παιδιά από τη δεύτερη ομάδα, οι Κρυπαράκος, Κυριόπουλος, Συμεωνίδης και Σιδεράς, με τον δεύτερο πάντως να έχει ακολουθήσει και την καλοκαιρινή προετοιμασία της ομάδας.

Από τότε μας είχε δείξει ότι είναι ικανός να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του, θετικά είναι τα στοιχεία που έδειξαν και οι άλλοι τρεις αυτές τις μέρες που βρέθηκαν με την υπόλοιπη αποστολή.

Συγκεκριμένα, Κρυπαράκος, Κυριόπουλος και Συμεωνίδης έδειξαν πως τακτικά τουλάχιστον βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο, το πρόβλημά τους ωστόσο τούτη τη στιγμή είναι το σωματικό.

Χρειάζονται ακόμα δουλειά για να σταθούν ανάμεσα στους υπόλοιπους και να φτάσουν στο επίπεδο να θεωρούνται έτοιμες λύσεις για τον Παναθηναϊκό.

Τελευταίο αλλά καθόλου… αμελητέο συμπέρασμα από τη δεκαήμερη παραμονή του Παναθηναϊκού στην Κύπρο; Αφορά τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο σέρβος προπονητής είναι η απόλυτη… ατραξιόν της ομάδας.

Ο κόσμος τον αποθεώνει σε κάθε του παρουσία, ζητάει αυτόγραφα από εκείνον, να φωτογραφιστεί μαζί του. Ενα… σταριλίκι που σίγουρα δεν είναι της νοοτροπίας του Γιοβάνοβιτς, αλλά που μάλλον πρέπει να το συνηθίσει πια όσο φοράει τη φόρμα με το τριφύλλι στο στήθος.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024