Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η περιποίηση προσώπου και σώματος είναι (και) ανδρική υπόθεση

Η περιποίηση προσώπου και σώματος είναι (και) ανδρική υπόθεση

5+1 απλά βήματα που θα σε κρατήσουν νεανικό, περιποιημένο και όμορφο

Ευτυχώς, οι εποχές που θεωρούσαμε πως οι έννοιες «άνδρας» και «περιποίηση» δεν πηγαίνουν μαζί, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Και όχι μόνο επειδή όλοι θέλουμε να δείχνουμε πιο νέοι, όμορφοι και περιποιημένοι. Η φροντίδα του προσώπου και του σώματός μας, είναι επίσης και ζήτημα υγιεινής, ενώ αποτρέπει ενοχλητικούς ερεθισμούς και προβλήματα όπως η ξηροδερμία. Ταυτόχρονα, συμβαίνει να είναι και εξαιρετικά απλή υπόθεση, που δεν απαιτεί παρά λίγα βήματα και χρόνο σε καθημερινή βάση

1. Ασχολήσου με τρίχες

Είτε αγαπάς το clean-cut βαθύ ξύρισμα, είτε αισθάνεσαι πιο όμορφος με ένα σοφιστικέ μούσι ή ένα «αλήτικο», ελαφρώς αξύριστο look, η περιποίηση της τριχοφυΐας του προσώπου σου είναι το «κλειδί» για να δείχνεις πάντα στα καλύτερά σου. Για αυτό, επένδυσε σε ένα σετ ξυρίσματος, μια ξυριστική μηχανή ή σε ένα ποιοτικό trimmer. Το τελευταίο, θα σε βοηθήσει να θέσεις υπό έλεγχο και τις τρίχες της μύτης σου.

 2. Μην αφήνεις το σώμα σου να αφυδατωθεί

Δεν είναι λίγοι οι άνδρες που, ενώ υποφέρουν από ξηροδερμία, αρνούνται να βάλουν στη ζωή τους τις κρέμες σώματος επειδή δεν τους φαίνονται αρκετά αρρενωπές. Δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρείσαι. Στην αγορά θα βρεις αμέτρητες επιλογές ενυδατικών λοσιόν και κρεμών σώματος, που απορροφώνται αμέσως και δεν περιέχουν άρωμα. Το δέρμα σου θα σε ευχαριστεί για τα επίπεδα άνεσης που θα του προσφέρεις.

3. Κράτα το κούτελό σου (και όχι μόνο) καθαρό

Η φροντίδα του προσώπου σου ξεκινά από τον σωστό καθαρισμό, πρωί και βράδυ. Χρησιμοποιώντας καθημερινά ένα καθαριστικό προσώπου για την ανδρική επιδερμίδα, απομακρύνεις μικρόβια, ρύπους και λιπαρότητα και ρυθμίζεις τη γυαλάδα και τα πιθανά προβλήματα ακμής. Επιπλέον, προετοιμάζεις το δέρμα σου για το επόμενο βήμα: την ενυδάτωση.

4. Νίκησε τη μάχη με τον χρόνο

Όσο αδιάφορος και αν το παίζεις, κανείς δεν χαίρεται όταν παρατηρεί νέες ρυτίδες και λεπτές γραμμές στο πρόσωπό του. Ευτυχώς, η ενυδάτωση μπορεί να σε βοηθήσει να τις κρατήσεις μακριά – αλλά και να αντιμετωπίσεις άλλες λεπτομέρειες που μπορεί να σε ενοχλούν, όπως οι πανάδες, τα μαύρα στίγματα και οι κηλίδες.

5. Έχε τα μάτια σου σαν τα μάτια σου

Η κρέμα προσώπου σου δεν καλύπτει την περιοχή γύρω από τα μάτια – τουλάχιστον όχι επαρκώς. Το ιδιαίτερα λεπτό και ευαίσθητο δέρμα της περιοχής θέλει ιδιαίτερη περιποίηση για να αποφύγεις τους μαύρους κύκλους και τις βαθιές ρυτίδες. Μια κρέμα ματιών για μαύρους κύκλους για άνδρες μπορεί να κάνει θαύματα.

Bonus: Κράτα ασπίδα απέναντι στον ήλιο

Τελευταίο, αλλά εξαιρετικά σημαντικό κομμάτι της ανδρικής περιποίησης, το αντηλιακό σου. Πέρα από το να αποτρέπει τον σχηματισμό νέων ρυτίδων, κηλίδων και πανάδων, είναι και απολύτως απαραίτητο για την προστασία της υγείας σου, μιας και όπως γνωρίζεις πολύ καλά, η ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρά προβλήματα. Ακόμη και τις μέρες με συννεφιά, άπλωσε λίγο αντηλιακό στο πρόσωπο, τον λαιμό και τα αυτιά σου. Το καλοκαίρι, αύξησε καλού-κακού και το SPF.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024