Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βαρκελώνη: Έγκυος επιβάτης προσποιήθηκε ότι γεννά για να προσγειωθεί το αεροπλάνο

Βαρκελώνη: Έγκυος επιβάτης προσποιήθηκε ότι γεννά για να προσγειωθεί το αεροπλάνο

Το αεροπλάνο από Μαρόκο προς Τουρκία προσγειώθηκε στη Βαρκελώνη

Περίπου 28 μετανάστες τράπηκαν σε φυγή όταν επιβατικό αεροπλάνο έκανε επείγουσα προσγείωση στη Βαρκελώνη σήμερα, αφού μια έγκυος γυναίκα προσποιήθηκε ότι γεννά κατά τη διάρκεια της πτήσης από το Μαρόκο προς την Τουρκία. Η αστυνομία συνέλαβε τελικά τους μισούς από αυτούς όπως ανακοίνωσε η ισπανική κυβέρνηση.

Μετά την προσγείωση στο αεροδρόμιο Ελ Πρατ, η γυναίκα εξετάστηκε σε νοσοκομείο και διαπιστώθηκε ότι δεν γεννούσε, δήλωσαν αξιωματούχοι.  Η αστυνομία συνέλαβε 14 μετανάστες που επέβαιναν στο αεροπλάνο της τουρκικής αεροπορικής εταιρείας Pegasus Airlines, ενώ άλλοι 14 εξακολουθούν να αγνοούνται, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Κλειστά σύνορα

Η αστυνομία πρόσθεσε ότι πέντε άτομα επιβιβάστηκαν ξανά στο αεροπλάνο και άλλα οκτώ θα απελαθούν στο Μαρόκο. Δεν έδωσε λεπτομέρειες για όλους τους μετανάστες. Στο αεροπλάνο επέβαιναν συνολικά 228 επιβάτες στην πτήση από Καζαμπλάνκα προς Κωνσταντινούπολη.

Μόλις πριν από ένα χρόνο, μια ομάδα επιβατών στην πτήση από Καζαμπλάνκα προς Κωνσταντινούπολη διέφυγε από το αεροπλάνο τρέχοντας στον διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου στο ισπανικό νησί Μαγιόρκα μετά την αναγκαστική προσγείωση λόγω ενός ψεύτικου προσχήματος. Δώδεκα από αυτούς συνελήφθησαν, ενώ άλλοι 12 διέφυγαν.

Η μετανάστευση, συνήθως διά θαλάσσης ή μέσω των χερσαίων συνόρων μεταξύ του Μαρόκου και των ισπανικών θυλάκων Θέουτα και Μελίγια στη βόρεια ακτή της Αφρικής, αποτελεί ένα από τα πολλά σημεία διαμάχης στις ισπανομαροκινές σχέσεις τις τελευταίες δεκαετίες.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024