Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
LEGO® τουβλάκια: Xτίζοντας τα Χριστούγεννα με οδηγό την παιδική φαντασία

LEGO® τουβλάκια: Xτίζοντας τα Χριστούγεννα με οδηγό την παιδική φαντασία

Πρωταγωνίστησαν στην παιδική μας ηλικία. Δεκαετίες αργότερα, παραμένουν ένα από τα πιο ξεχωριστά δώρα για τα δικά μας παιδιά.

Μια καμηλοπάρδαλη σκαρφαλώνει επάνω σε ένα παραμυθένιο κάστρο. Χρωματιστά τουβλάκια ενώνονται για να σχηματίσουν ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο. Ο Super Mario εγκαταλείπει για λίγο την καριέρα του υδραυλικού για να βρεθεί πίσω από το τιμόνι ενός ανυψωτικού μηχανήματος, με ελαφρώς τετραγωνισμένες καμπύλες. Ένα ιδιαίτερο όχημα μεταφέρει παιδιά που μοιράζουν τα Χριστουγεννιάτικα δώρα. Tα παιχνίδια LEGO® ταιριάζουν με κάθε εποχή, κάθε διάθεση και κάθε… σενάριο

Από τη δική μας παιδική ηλικία, όταν τα LEGO® σετ περιλάμβαναν απλά πολύχρωμα τουβλάκια, τα οποία χρησιμοποιούσαμε για ελεύθερες κατασκευές, πολλά έχουν αλλάξει. Το εμβληματικό παιχνίδι που μάγεψε παιδιά και ενήλικες σε όλο τον κόσμο, κάθε χρόνο καταφέρνει να εξελίσσεται, εντάσσοντας στον ατέλειωτο κατάλογό του νέα concepts, ιστορίες και αναφορές.

Όμως, παρατηρώντας για λίγο τα παιδιά μας να παίζουν με τα LEGO τουβλάκια τους, όσο λεπτομερέστερα και αν είναι από εκείνα που είχαμε εμείς στην ηλικία τους, οι ομοιότητες ξεπερνούν τις διαφορές. Μετά την πρώτη συναρμολόγηση με βάση της οδηγίες, τα πιτσιρίκια επιστρέφουν στο ελεύθερο παιχνίδι συνδυάζοντας μεταξύ τους διαφορετικά σετ και δημιουργώντας νέες, αναπάντεχες ιστορίες. Κάπως έτσι, συνειδητοποιούμε ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι πέραν της νοσταλγίας που φέτος θα τους αφήσουμε άλλο ένα LEGO σετ κάτω από το δέντρο.

Για αρχή, σίγουρα θα εκμεταλλευτούμε τα σετ που βρίσκονται σε προσφορά -20% σε επιλεγμένα καταστήματα και e-shop, για να αγοράσουμε ακόμα περισσότερα δώρα για τους αγαπημένους μας. Η παγκόσμια χριστουγεννιάτικη καμπάνια “Rebuild the World” μας εμπνέει για να δημιουργήσουμε μαζί ακόμα περισσότερες χριστουγεννιάτικες ιστορίες. Στο video, κυριαρχεί μια παιχνιδιάρικη διάθεση, εδώ τα παιδιά ξαναχτίζουν τις γιορτές και τον «κόσμο» με LEGO τουβλάκια και τη βοήθεια της Κέιτι Πέρι, επαναφέροντας έτσι και το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Οι μικροί πρωταγωνιστές επιλέγουν τη διασκέδαση και το παιχνίδι για να ξεπεράσουν εμπόδια και να πετύχουν τον στόχο τους, τι καλύτερος στόχος για το κλείσιμο του 2022 και για να υποδεχθούμε τη νέα χρονιά;

.

Το δώρο της δημιουργικότητας

Επιπλέον, τα LEGO σετ πέρα από τη διασκέδαση που τους προσφέρουν, συμβάλλουν και στην ανάπτυξή τους. Κινητικές δεξιότητες, ομαδικό πνεύμα, επίλυση προβλημάτων και μαθηματική σκέψη είναι μόνο ορισμένες από τις ικανότητες που αναπτύσσουν τα παιδιά μας παίζοντας με τα LEGO τουβλάκια τους και απολαμβάνοντας κάθε δευτερόλεπτο. Τίποτα από αυτά, όμως, δεν συγκρίνεται με την απίθανη επίδραση αυτών των μικρών κομματιών στη φαντασία τους.

Όταν παίζουν με το τουβλάκι η δημιουργικότητά τους εκτοξεύεται. Όταν τοποθετούν το ένα τουβλάκι επάνω στο άλλο, ένας ολόκληρος κόσμος γεννιέται. Ακολουθούν πειράματα επί πειραμάτων. Κάποιες φορές ακολουθούν πιστά τις οδηγίες και άλλοτε τις εγκαταλείπουν για χάρη μιας πρωτότυπης ιδέας – που μπορεί να «βγει» ή να αποτύχει, το σημαντικό όμως είναι ότι δοκιμάζεται.

.

Και χάρη σε αυτή τη φαντασία βλέπουμε τον απίθανο κόσμο της καμπάνιας “Rebuild the World”. Τα παιδιά σχεδιάζουν ένα όχημα που τα βοηθά να μετακινηθούν για να μοιράσουν τα δώρα των Χριστουγέννων. Με συνοδηγό την Κέιτι Πέρι (με φόρεμα εμπνευσμένο από τα τουβλάκια LEGO) και μια καμηλοπάρδαλη, διασχίζουν έναν μαγικό, σουρεαλιστικό κόσμο, όπου όλα είναι δυνατά.

Κι αυτή ακριβώς η ισορροπία μεταξύ του λογικού και του σουρεαλιστικού είναι η ουσία της δημιουργικότητας. Παίζοντας χωρίς περιορισμούς – και, κυρίως, χωρίς τον φόβο της αποτυχίας – τα παιδιά μας αφήνουν τη φαντασία τους να κινήσει τόσο τη σκέψη, όσο και τα χέρια τους.

.

Μικροί σεναριογράφοι

Η δημιουργικότητα δεν σταματά με την ολοκλήρωση της κατασκευής. Οι – πάντα ενδιαφέρουσες – LEGO φιγούρες γίνονται οι οδηγοί για συναρπαστικά παιχνίδια ρόλων. Ιστορίες «γράφονται» και ζωντανεύουν επί τόπου. Κι εδώ δεν μιλά μόνο η φαντασία. Είναι και η ενσυναίσθηση και η επικοινωνία που αναπτύσσονται, καθώς τα παιδιά μας αναπαριστούν μεταξύ άλλων και καθημερινές αλληλεπιδράσεις, κατανοώντας τες καλύτερα.

Μας είναι, λοιπόν, ξεκάθαρο. Φέτος τα Χριστούγεννα θα τους προσφέρουμε ξανά το δώρο της φαντασίας. Κι εκείνα, όπως πάντα, θα το αξιοποιήσουν καλύτερα από ό,τι θεωρούσαμε πιθανό, ξαφνιάζοντας τόσο εμάς, όσο και τους εαυτούς τους.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024