Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κιβωτός του Κόσμου: Αυτή είναι η πολυκατοικία του μέντορα του πατέρα Αντωνίου με την εκκλησία στην ταράτσα

Κιβωτός του Κόσμου: Αυτή είναι η πολυκατοικία του μέντορα του πατέρα Αντωνίου με την εκκλησία στην ταράτσα

Εικόνες και βίντεο

Συγκλονιστικές είναι οι καταγγελίες για την συμπεριφορά παιδαγωγών και ανθρώπων των δομών της Κιβωτού του Κόσμου προς τα παιδιά που φιλοξενούνταν σε αυτές, με πρώην τρόφιμους να αναφέρονται σε σκληρές τιμωρίες που τους επιβάλλονταν και σε εργασίες που υποχρεώνονταν να κάνουν, αλλά και για την διακριτική μεταχείριση σε βάρος κοριτσιών, όπως καταγγέλλεται.

Εκτός από τις αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, τις τελευταίες ημέρες, αίσθηση προκαλεί και ο υποστηρικτής του πατέρα Αντώνιου, ο πατήρ Ευάγγελος, ο οποίος με σθένος στηρίζει τον ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου.

Η πολυκατοικία με την εκκλησία στην ταράτσα

Μάλιστα, προ δυο ημερών, η εκπομπή Live News, είχε επιχειρήσει να παρουσιάσει το προφίλ του πατέρα Ευάγγελου, ο οποίος μέσα από τις «πύρινες» δηλώσεις του κατά την εποχή του κοροναϊού, έγινε ευρύτερα γνωστός.

Σύμφωνα με το MEGA η φιλία του, με τον πατέρα Αντώνιο είναι γνωστή και ξεκινά από τα χρόνια που και οι δύο επισκέπτονταν το Καμερούν σε φιλανθρωπικές αποστολές.

Μαζί από την δημιουργία της «Κιβωτού», μέχρι τις μέρες που η οργάνωση έγινε γνωστή σε ολόκληρη τη χώρα και άρχισε να προσελκύει δωρεές εκατομμυρίων.

To εκκλησάκι στην ταράτσα του σπιτιού του, κλέβει την παράσταση και μαγνητίζει τα βλέμματα. Οι εκφράσεις, ο τόνος και το ηχόχρωμα της φωνής του, τον έκαναν γρήγορα ξεχωριστό. Πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την πρώτη διετία του κοροναϊού.

Μάλιστα, η εκπομπή Super Κατερίνα, έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με το σπίτι του πατρός Ευαγγέλου, στο οποίο φαίνεται η εκκλησία στην ταράτσα.

Δείτε το βίντεο

Ποιος είναι ο πατήρ Ευάγγελος

Είναι ο ιερέας που τις τελευταίες μέρες βρίσκεται στο πλευρό του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας. Εκείνος που όλα δείχνουν ότι κατέγραψε αυτές τις εικόνες με την εξέταση ενός μικρού παιδιού σε αυτοκίνητο έξω από τη δομή του Κολωνού, εκείνος που φώναζε για μια κατάφωρη αδικία που όπως πιστεύει συντελείται με τη διερεύνηση, τις αλλαγές και τα μπλόκα στον 50χρονο ιδρυτή της «Κιβωτού».

Το σπίτι που ζει ο ιερέας και η οικογένειά του, στην περιοχή της Πεύκης είναι αδύνατον περάσει απαρατήρητο. Αιτία αυτό το εκκλησάκι στην ταράτσα της πολυκατοικίας που φαίνεται από μακριά και προκαλεί συζητήσεις.

Η φιλία του, με τον πατέρα Αντώνιο είναι γνωστή και ξεκινά από τα χρόνια που και οι δύο επισκέπτονταν το Καμερούν σε φιλανθρωπικές αποστολές. Μαζί από την δημιουργία της «Κιβωτού», μέχρι τις μέρες που η οργάνωση έγινε γνωστή σε ολόκληρη τη χώρα και άρχισε να προσελκύει δωρεές εκατομμυρίων.

Πριν από σχεδόν 15 χρόνια, ο πατέρας Ευάγγελος Παπανικολάου αποφάσισε να μεγαλώσει με τη γυναίκα του, δύο ανήλικα παιδιά που ζούσαν σε δομή της «Κιβωτού». Δεν έγινε γνωστό αν επρόκειτο για αναδοχές ή για υιοθεσίες.

Ο πατέρας Ευάγγελος Παπανικολάου που είχε σπουδάσει και γιατρός, είχε φροντίσει ο ίδιος να κάνει τις συστάσεις για τον εαυτό του. Να στείλει τα δικά του μηνύματα σε μητροπολίτες για την στάση που κρατούσαν αναφορικά με τους εμβολιασμούς, να απευθυνθεί στους πολιτικούς και να απαντήσει με τον δικό του τρόπο, σε όσους τον χαρακτήριζαν γραφικό.

Η σύζυγός του, είναι επίσης γιατρός. Μάλιστα, όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του το Live News, το γεγονός μάλιστα πως είναι παθολόγος – παιδίατρος έκανε πολλούς να σκεφτούν ότι πιθανότατα ήταν εκείνη που εξέτασε το ανήλικο παιδί του πατέρα Αντωνίου στο αυτοκίνητο, τα μεσάνυχτα του περασμένου Σαββάτου. Κάτι πάντως που η ίδια δεν επιβεβαίωσε.

Σε αυτό το σπίτι με το εκκλησάκι στην ταράτσα, σταθερά στο πλευρό του συζύγου της, που όπως φαίνεται έχει πάρει πολύ ζεστά το έργο της στήριξης του φίλου του, που από τα μέσα του περασμένου μήνα βρίσκεται στο μικροσκόπιο της έρευνας, για τα έργα και τις ημέρες του, στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024