Από τότε που οι δυνάμεις του Πούτιν εισέβαλαν στην Ουκρανία πριν από σχεδόν 10 μήνες, οι αποδείξεις για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου από τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να αυξάνονται

Ρώσοι στρατιώτες που αυτομόλησαν από τον στρατό του Πούτιν δηλώνουν ότι αποφάσισαν να πολεμήσουν για την Ουκρανία, αφού είδαν φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν από πρώην συντρόφους τους.

Ένας στρατιώτης, ο οποίος φέρει το κωδικό όνομα  «Caesar», είπε ότι πυροβόλησε και σκότωσε τουλάχιστον 18 ρώσους στρατιώτες στο πεδίο της μάχης από τότε που εντάχθηκε στη λεγεώνα των Ξένων της Ουκρανίας.

Διαβάστε επίσης: Γυρίζουν την πλάτη στην Ουκρανία οι Ευρωπαίοι;

«Ναι, σκοτώνω τους συμπατριώτες μου, αλλά έχουν γίνει εγκληματίες» είπε στο CNN ο Caesar, ο οποίος πολεμά στο πλευρό των ουκρανικών στρατευμάτων στην ανατολική περιοχή του Ντονέτσκ της Ουκρανίας. «Ήρθαν σε μια ξένη χώρα για να ληστέψουν, να σκοτώσουν και να καταστρέψουν. Σκοτώνουν πολίτες, παιδιά και γυναίκες».

Ένας άλλος Ρώσος, με το διακριτικό «Silent -Σιωπηλός», αυτομόλησε και πολέμησε για τις ουκρανικές δυνάμεις όταν είδε τις φρικαλεότητες που διέπραξαν τα ρωσικά στρατεύματα κοντά στο Κίεβο, λέγοντας ότι βλέποντας τα πτώματα παιδιών και γυναικών μπροστά στα μάτια του, αυτό «ανέτρεψε τα πάντα».

Ο Silent, του οποίου η πραγματική ταυτότητα δεν έχει αποκαλυφθεί για την ασφάλειά του, επισκεπτόταν μια οικογένεια κοντά στο Κίεβο,  όταν είδε τις φρικαλεότητες στη Μπούτσα, το Ιρπίν και τη Μποροντιάνκα – και αποφάσισε να μείνει και να πολεμήσει για τις ουκρανικές δυνάμεις.

«Ήμουν λίγο έξω από το Κίεβο, όχι μακριά από εκείνα τα μέρη, και όταν τους έδιωξαν από αυτήν την περιοχή, πήγαμε εκεί για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους και είδαμε τι είχαν κάνει» είπε ο Silent.

Από τότε που οι δυνάμεις του Πούτιν εισέβαλαν στην Ουκρανία πριν από σχεδόν 10 μήνες, οι αποδείξεις για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου από τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να αυξάνονται. Η Ρωσία έχει κατηγορηθεί για βιασμό εκατοντάδων γυναικών και κοριτσιών, καθώς και για δολοφονίες και βασανιστήρια πολιτών σε πόλεις που ελέγχονται από τις δυνάμεις των κατακτητών.

Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr