Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την αστυνομική βία πραγματοποιήθηκαν αργά το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας και έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στη λεωφόρο Κατεχάκη ενώ δεν έλλειψαν και τα επεισόδια στα Εξάρχεια χωρίς ωστόσο να λάβουν μεγάλη έκταση.
«Καμία συγκάλυψη»
Η ΚΝΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση στο σταθμό του μετρό Κατεχάκη και ακολούθησε πορεία έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Με κεντρικό σύνθημα «στην βια του συστήματος και την καταστολή, οργάνωση και αγώνας για την ανατροπή» μέλη και φίλοι της ΚΝΕ διαμαρτυρήθηκαν με αφορμή τον σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι του 16χρονου Ρομά από τα πυρά αστυνομικού.
Στην κινητοποίηση παραβρέθησκαν ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος και ο Γιώργος Τάτσης, μέλος της ΚΕ. Επίσης εκεί ήταν και ο τραγουδιστής Βασίλης Παϊτέρης.
Πλατεία Συντάγματος
Την ίδια ώρα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και στην πλατεία Συντάγματος μετά από κάλεσμα αντιρατσιστικών συλλογικοτήτων. Κρατώντας πανό με σύνθημα «Δεν υπάρχει Ειρήνη χωρίς Δικαιοσύνη» δεκάδες άτομα πραγματοποίησαν ειρηνική διαμαρτυρία στον χώρο μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στη συνέχει πραγματοποίησαν πορεία μέσω της Ερμού μέχρι την πλατεία στο Μοναστηράκι όπου και διαλύθηκαν.
Επεισόδια στα Εξάρχεια
Επεισοδιακή ήταν η πορεία στα Εξάρχεια από αντιεξουσιαστές. Περίπου 150 στην οδό Μεσολογγίου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τον πυροβολισμό του 16χρονου από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη.
Η πορεία κινήθηκε στα στενά των Εξαρχείων υπό αστυνομικό κλοιό και δεν έλειψαν στιγμές έντασης με άτομα να στήνουν οδοφράγματα βάζοντας φωτιές σε κάδους και πετώντας πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απάντησαν με ρίψη χημικών και κρότου λάμψης. Από τα επεισόδιο σημειώθηκαν ζημιές σε αρκετά οχήματα.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας