Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μουντιάλ 2022: Οι Αργεντινοί θέλουν να είναι ο Μέσι αλλά είναι περισσότερο Μαραντόνα

Μουντιάλ 2022: Οι Αργεντινοί θέλουν να είναι ο Μέσι αλλά είναι περισσότερο Μαραντόνα

Η μεγάλη σύγκριση στα διάσημα «10άρια», Μέσι και Μαραντόνα

Οι Αργεντινοί φιλοδοξούν να είναι σαν τον «ευγενή» Λιονέλ Μέσι, αλλά στην πραγματικότητα μοιάζουν περισσότερο με τον επαναστάτη Ντιέγκο Μαραντόνα, λέει ένας συγγραφέας, καθώς οι συγκρίσεις μεταξύ των δύο σπουδαίων Νο. 10 γίνονται κυρίαρχο σημείο συζήτησης στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ.

Και οι δύο άνδρες έχουν γίνει μέρος της εθνικής ταυτότητας της Αργεντινής, με τον Μέσι να κληρονομεί τη λάμψη και τη φανέλα του αείμνηστου Μαραντόνα στον αγωνιστικό χώρο.

Διαβάστε επίσης – Μέσι ή Κριστιάνο; Το «φαινόμενο» απάντησε στο μεγάλο… δίλημμα

Η σύγκριση

Και όπως αναφέρει το Reuters, πέρα από αυτό, δύσκολα θα μπορούσαν να είχαν κάτι άλλο κοινό, ο ένας μετριοπαθής οικογενειάρχης και ο άλλος επιδεικτικός ταραχοποιός.

«Ο Λίο είναι ο Αργεντινός που όλοι θέλουμε να είμαστε – με σεβασμό, βλέποντας τις πόρτες να του ανοίγουν σε όλο τον κόσμο, προβάλλοντας μια καλή εικόνα, με την οικογένειά του παντού», δηλώνει στο Reuters, ο Marcelo Sottile, συγγραφέας του «Messi El Distinto» (Μέσι, ο Διαφορετικός).

«Ο Ντιέγκο είναι λίγο από τον Αργεντινό που πραγματικά είμαστε: ο μαχητής που επαναστατεί ενάντια στην εξουσία, την επίδειξη».

Ο Μαραντόνα πέθανε πριν από δύο χρόνια, με την κληρονομιά του μολυσμένη από ναρκωτικά και σκάνδαλα, αλλά εξακολουθεί να είναι αγαπητός στους Αργεντινούς που συγχώρησαν την μειωμένη ευφυΐα που τους έφερε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986 σχεδόν μόνος του.

Παρ’ όλη την επιτυχία του με την Μπαρτσελόνα και παρά το γεγονός ότι έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών της Αργεντινής, ο Μέσι αγωνίστηκε να κερδίσει τέτοια αγάπη άνευ όρων και είναι απελπισμένος να φτάσει τον Μαραντόνα κατακτώντας το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ στην πέμπτη και τελευταία του προσπάθεια.

Η «σκλάβα» του Μαραντόνα

«Είμαι 48 χρονών, η γενιά μου είναι συναισθηματική σκλάβα του Μαραντόνα, είναι το είδωλό μας, είναι η αφίσα στον τοίχο του δωματίου», είπε ο Sottile στο Reuters, τονίζοντας ότι οι μεγαλύτεροι εξακολουθούν να προτιμούν τον Μαραντόνα, από τον Μέσι.

«Οι κάτω των 30 δεν υπέβαλαν ποτέ τον Μέσι σε αυτή την σύγκριση. Ο 18χρονος γιος μου δεν τον αμφισβήτησε ποτέ, δεν είπε ποτέ “παίζεις καλά για την Μπαρτσελόνα αλλά όχι για την Αργεντινή”, τόνισε ο Sottile.

Ο Μέσι έκανε θαύματα για τη θέση του στην Αργεντινή, οδηγώντας την εθνική ομάδα στο τρόπαιο του Κόπα Αμέρικα το 2021, κερδίζοντας τους παλιούς αντιπάλους της Βραζιλίας στο δικό τους διάσημο στάδιο Μαρακανά.

Η «αμαρτία» του Μέσι

Αλλά μόνο ένα Παγκόσμιο Κύπελλο θα του έδινε το ανάστημα του Μαραντόνα.

«Ο κόσμος απαιτεί περισσότερα από τον Μέσι επειδή έχει έρθει στη σκηνή για να ανταγωνιστεί τον Μαραντόνα. Τα τελευταία 15 χρόνια, ήταν μεταξύ των τριών καλύτερων παικτών στον κόσμο», είπε ο Sottile.

«Αλλά δυστυχώς χρειάζεται να κερδίσει γιατί στην Αργεντινή η νίκη είναι αυτό που μετράει. Η νίκη σε κάνει την αδιαμφισβήτητη ομορφιά… Οι Αργεντινοί είναι πολύ απαιτητικοί. Είναι τεράστια ποδοσφαιρική αμαρτία για τον Μέσι να έχει παίξει τέσσερα Παγκόσμια Κύπελλα και να μην έχει κερδίσει»

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024