Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αγκαλιάστε την maximal πλευρά του εαυτού σας

Αγκαλιάστε την maximal πλευρά του εαυτού σας

Σύντομος και περιεκτικός οδηγός για να εμπνευστείτε για την φετινή σας χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

Κάθε χρόνο, όλοι ανυπομονούμε για την λαμπερή και χαρακτηριστικά maximal γιορτινή διακόσμηση των Χριστουγέννων. Καθώς η χρονιά πλησιάζει στο τέλος της, στολίζουμε τους χώρους μας με κάθε είδους στολίδια και μπιχλιμπίδια, που χαρίζουν στο σπίτι μας μια μοναδική αίσθηση θαλπωρής και μαγείας. Για να εμπνευστείτε, δημιουργήσαμε ένα σύντομο οδηγό με όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε, από τα πιο δημοφιλή χριστουγεννιάτικα στολίδια μέχρι και know-how συμβουλές για να… απογειώσετε την φετινή σας χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

Check list για την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Εδώ είναι τα βασικά στοιχεία που μπορείτε να ενσωματώσετε στην γιορτινή σας διακόσμηση:

1 Ξεκινάμε από το δέντρο

Πριν ξεκινήσετε με το στολισμό του, σκεφτείτε πρώτα το ύψος και το σχήμα του ώστε να ταιριάζει με τον χώρο σας. Τα χαρακτηριστικά στο φύλλωμά του, όπως ο χρώμα και ο ρεαλισμός, και οι επιλογές φωτισμού είναι επίσης σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Οι διαθέσιμες επιλογές είναι πραγματικά αμέτρητες (από τα κλασικά δέντρα έως του τοίχου ή και τα ήδη στολισμένα), οπότε σκεφτείτε ποιος τύπος δέντρου σας ταιριάζει καλύτερα.

2 Βρείτε το θέμα σας

Αφού αποφασίσετε για το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας, σκεφτείτε το θέμα σας και το είδος των διακοσμήσεων που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Ντύστε το με διάφορα στολίδια, κορδέλες δέντρων και ασορτί κορδέλες ή γιρλάντες.

Για να ολοκληρώσετε την εμφάνιση του, επιλέξτε για την κορυφή του ένα αστέρι ή μια φιγούρα της επιλογής σας και μην ξεχάσετε την ποδιά ή μια φάτνη για να μην φαίνεται η βάση του.

3 All of the lights

Για μια έξτρα εορταστική εμφάνιση, φωτίστε τους χώρους σας κι όχι μόνο το δέντρο σας με χριστουγεννιάτικα λαμπάκια. Τα χριστουγεννιάτικα δέντρα που έχουν ήδη λαμπάκια είναι μια βολική επιλογή, καθώς ελαχιστοποιούν τον χρόνο που αφιερώνετε στο στήσιμο.

Εναλλακτικά μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε παραδοσιακά φωτάκια ή ενεργειακά αποδοτικά LED, σε λευκή απόχρωση ή και πολύχρωμα.

4 Στεφάνια και γιρλάντες

Τελειοποιήστε το δέντρο σας και διακοσμήστε άλλα σημεία του σπιτιού σας με τεχνητό πράσινο. Τα στεφάνια και οι γιρλάντες είναι υπέροχες πινελιές για τις εισόδους ενώ τα φυσικά μικρότερα δέντρα σε γλάστρα μπορούν να κοσμήσουν την τραπεζαρία σας και άλλους μικρούς χώρους.

5 Στολισμένες γωνίες

Δημιουργήστε μικρές στολισμένες σκηνές, τοποθετώντας χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά και στολίδια πάνω σε έπιπλα, όπως ο μπουφές σας ή το τραπεζάκι του σαλονιού. Τα τζάκια είναι ιδανικό μέρος για να βάλετε τα κόκκινα και τα λευκά κεριά σας αλλά και για να κρεμάσετε τις κάλτσες.

Θυμηθείτε, οι μικρές λεπτομέρειες έχουν σημασία στην χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

Τα καλύτερα διακοσμητικά tips

Τώρα που γνωρίζετε περίπου όλα όσα θα χρειαστείτε αλλά και από που να ξεκινήσετε, ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες συμβουλές για να καταφέρετε να διακοσμήσετε τους χώρους σας σαν επαγγελματίες διακοσμητές.

Βήμα 1: Βρείτε θέμα

Πριν ξεκινήσετε τον στολισμό σας, είναι σημαντικό να βρείτε το θέμα της διακόσμησής σας ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι ομοιόμορφο σε όλους τους χώρους σας. Βρείτε τα χρώματα και τις αποχρώσεις που θέλετε να κυριαρχούν για να ξεκινήσετε οργανωμένοι.

Βήμα 2: Ώρα για… απογραφή

Αφού επιλέξετε ένα θέμα, απαριθμήστε όλα όσα χρειάζεστε, καταγράφοντάς τα σε μια λίστα. Κοιτάξτε τα υπάρχοντα διακοσμητικά σας και επαναχρησιμοποιήστε όσα ταιριάζουν με το θέμα σας, αφού ελέγξετε την κατάστασή τους.

Δοκιμάστε τα λαμπάκια σας για να δείτε εάν εξακολουθούν να λειτουργούν και αντικαταστήστε οτιδήποτε έχει φθαρεί.

Βήμα 3: Γενική πριν την διακόσμηση

Επειδή είναι κουραστικό να κάνετε γενική και διακόσμηση ταυτόχρονα, δοκιμάστε να καθαρίσετε τους χώρους σας μία με δύο μέρες πριν ξεκινήσετε την διαδικασία του στολισμού. Αυτό θα κάνει τα πράγματα πιο εύκολα και το κλίμα θα παραμείνει ευχάριστο.

Βήμα 4: Βασιστείτε στην ομαδική δουλειά

Ζητήστε βοήθεια από μέλη της οικογένειας και φίλους για να κάνετε την διαδικασία πιο εύκολη αλλά και λιγότερο χρονοβόρα. Ξεκινήστε πρώτα με τις μεγάλες εργασίες και αφήστε τις πιο απλές δουλειές για το τέλος.

Εξάλλου περνάμε καλύτερα όταν στολίζουμε μαζί με τους αγαπημένους μας.

Βήμα 5: Μην ξεχάσετε τα δώρα

Από την λίστα σας δεν γίνεται να λείπουν τα δώρα για τους αγαπημένους σας. Προσπαθήστε να ταιριάξετε τις συσκευασίες των δώρων σας με το διακοσμητικό σας θέμα για μια ιδιαίτερη πινελιά.

Εάν έχετε κατοικίδια σε εσωτερικούς χώρους ή και παιδιά μικρότερης ηλικίας, μπορεί να θέλετε να περιμένετε μια ή δύο μέρες πριν από την Πρωτοχρονιά για να τα αφήσετε κάτω από το δέντρο σας.

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024