
Εμπρηστική επίθεση σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στην Υμηττού
Πέταξαν μολότοφ σε αστυνομικούς που έφτασαν στο σημείο
Εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε λίγο μετά τις 02:00 τα ξημερώματα σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων που βρίσκεται επί της λεωφόρου Υμηττού.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ήταν λίγο πριν τις 02:00, όταν άγνωστοι τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό με γκαζάκια στο πεζοδρόμιο που ήταν σταθμευμένα τα αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα να πάρουν φωτιά τέσσερα από αυτά. Τα τέσσερα αυτοκίνητα καταστράφηκαν ολοσχερώς.
H Πυροσβεστική επιχείρησε στο σημείο με 9 πυροσβέστες και 3 οχήματα, ενώ στο σημείο έφτασαν και αστυνομικοί της ομάδας Δράση, οι οποίοι εντόπισαν και δεύτερο εμπρηστικό μηχανισμό στην είσοδο του καταστήματος. Η συγκεκριμένη αντιπροσωπεία αυτοκινήτων έχει γίνει στόχος εμπρηστικής επίθεσης κι άλλη φορά, πριν μερικούς μήνες.
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, οι πυροσβέστες και οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο δέχθηκαν επίθεση με μολότοφ από ομάδα ατόμων που βγήκε από την Πανεπιστημιούπολη. Πυροσβέστες απεγκλώβισαν τον φύλακα της αντιπροσωπείας ο οποίος έχει τραυματιστεί ελαφρά ενώ η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός ατόμου.
Εμπρηστική επίθεση σε όχημα διπλωμάτη της ιταλικής πρεσβείας στην Αθήνα
Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή άγνωστοι πυρπόλησαν όχημα που βρισκόταν σταθμευμένο σε πάρκινγκ πολυκατοικίας στην περιοχή του Παπάγου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ιταλικής πρεσβείας, το όχημα ανήκει σε Ιταλίδα διπλωμάτη.
- Διαβάστε επίσης: Αναρχικούς «βλέπει» η Μελόνι πίσω από τον εμπρησμό στο αυτοκίνητο υπαλλήλου της Ιταλικής πρεσβείας
Το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ από τη φωτιά προκλήθηκαν ζημιές και σε παρακείμενο όχημα.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ το περιστατικό έλαβε χώρα περίπου στις τέσσερις τα ξημερώματα. Οι αρχές εντόπισαν σε κοντινή απόσταση μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό, προσανάμματα και σπίρτα. Στο σημείο επιχείρησαν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα.
- Θεσσαλονίκη: 30άρηδες οι δράστες των τριών εμπρηστικών επιθέσεων με γκαζάκια – Πού στρέφονται οι έρευνες των Αρχών
- Χάρτης πρόβλεψης πυρκαγιών: Πολύ υψηλός κίνδυνος σε 6 περιφέρειες την Κυριακή (5/7)
- Βιασμοί, μορφίνη και καμμένα πτώματα: To Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι ήταν φρικτά σκοτεινό
- Πύργος: Παραλίγο τραγωδία στη Σπιάντζα – Σώθηκαν από πνιγμό δυο αδέλφια 12 και 15 ετών [βίντεο]
- Σαλσέδο: «Στον ΟΦΗ έδειξα την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου»
- Φωτιά στους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης – Ήχησε το 112

