
Google: Νέο σύστημα προειδοποίησης για τους σεισμούς
Στάλθηκε σε χρήστες Android κινητών ειδοποίηση
Ένα νέο σύστημα έγκαιρης ενημέρωσης των πολιτών από την Google ενεργοποιήθηκε και στη χώρα μας στη διάρκεια του πρόσφατου σεισμού στην Εύβοια. Στάλθηκε σε χρήστες Android κινητών ειδοποίηση, πριν ακόμα αρχίσει να «κουνάει» καλά, ότι γίνεται σεισμός.
Λίγα λεπτά πριν γίνει αισθητό το χτύπημα του Εγκέλαδου η αμερικανική τεχνολογική εταιρεία έστελνε ηχητικές και γραπτές ειδοποιήσεις παρέχοντας μέσω της κινητής τηλεφωνίας συμβουλές ασφαλείας την ώρα του νέου σεισμού στην Εύβοια.
- Διαβάστε επίσης: «Χρησμοί» για σεισμούς σε Κωνσταντινούπολη και Αιγαίο
Το σύστημα «Σεισμός τώρα» της Google ξεκίνησε πιλοτικά στις ΗΠΑ, και συγκεκριμένα στην ιδιαίτερη σεισμογενή περιοχή της Καλιφόρνια, το καλοκαίρι του 2020 με σκοπό τα δευτερόλεπτα ταχύτερης ενημέρωσης να μπορούν να αποδειχθούν σωτήρια, καθώς δίνουν τον αναγκαίο χρόνο να μπορέσει ο πολίτης να βρει ασφαλές μέρος προστασίας.
Σύμφωνα με την εταιρεία η συσκευή κινητής τηλεφωνίας «ανιχνεύει» δόνηση με χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε σεισμό, τότε αποστέλλει το σήμα στον ειδικό server της Google, καθώς και με τη σχετική γεωπολιτική τοποθεσία του σήματος. Τότε ο server συνδυάζει όλα τα σήματα από πολλά διαφορετικά smartphones στην ευρύτερη περιοχή για να διαπιστώσει ένα όντως συμβαίνει σεισμός.
- Eva Douzinas, CEO of the Rauch Foundation, On Open Pen Fish Farming In Greece
- Η «παππούδες» που λήστεψαν την Κιμ Καρντάσιαν στο Παρίσι γίνονται σειρά
- Κεφαλονιά: Νέο βίντεο ντοκουμέντο για την υπόθεση της 19χρονης – Τι κατέθεσε ο φίλος της Μυρτούς στον ανακριτή
- Σπουδαία ανατροπή για τον Τσιτσιπά και πρόκριση στον δεύτερο γύρο της Μαδρίτης
- «Access by Design: Ρυθμιστικό Πλαίσιο, Συνταγογράφηση και Βιώσιμες Δαπάνες Υγείας»
- Φονική επίθεση αρκούδας στην Πολωνία – Νεκρή 58χρονη


