Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέες ολοκληρωμένες χωρικές επενδύσεις ορεινών - μειονεκτικών περιοχών Στερεάς Ελλάδας

Νέες ολοκληρωμένες χωρικές επενδύσεις ορεινών – μειονεκτικών περιοχών Στερεάς Ελλάδας

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός αναφέρθηκε στις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις για τον Ασωπό και την ανάδειξη της πολιτιστικής διαδρομής «Οιδίπους», αλλά και στη συνέχιση των υφιστάμενων Β.Α.Α. Λαμίας, Χαλκίδας και Λεβαδέων - Θήβας - Αλιάρτου.

Παρεμβάσεις για συγκεκριμένες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο της τακτικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, η οποία πραγματοποιήθηκε δια ζώσης στην αίθουσα συνεδριάσεων «Λάμπρου Παπαδήμα» της Λαμίας με θέματα την παρουσίαση του νέου προγράμματος: «Ε.Π. Στερεά Ελλάδα 2021-2027», αλλά και την ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης του τρέχοντος προγράμματος: «ΕΠ Στερεά Ελλάδα 2014- 2020».

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός προανήγγειλε τη βούληση της Περιφερειακής Αρχής για να αναπτυχθεί:

  1. Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση Ορεινών και Μειονεκτικών Περιοχών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας.
  2. Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση Σπερχειού Ποταμού, με δράσεις: αντιπλημμυρικής θωράκισης, βελτίωσης της άρδευσης, περιβαλλοντικής – φυσιολατρικής – τουριστικής ανάδειξης και στήριξης της πρωτογενούς παραγωγής της ευρύτερης παρόχθιας περιοχής.
  3. Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση βόρειας Εύβοιας. Ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός αναφέρθηκε και σε εμβληματικές δράσεις που εξελίσσονται ήδη, όπως η ανάπτυξη του δικτύου φυσικού αερίου στη Στερεά Ελλάδα, αλλά και σε νέες που θα χρηματοδοτηθούν από το “ΕΠ Στερεά Ελλάδα 2021-2027”, όπως η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, για την οποία εξασφαλίζεται χρηματοδότηση ύψους 15 εκατ. ευρώ.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Θέλουμε ο Σπερχειός και τα βουνά μας να γίνουν πηγές ζωής, αλλά και εισοδήματος. Με αυτή τη στόχευση, ανακοινώσαμε σήμερα την υλοποίηση νέων Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων Σπερχειού, Ορεινών – Μειονεκτικών περιοχών, αλλά και της βόρειας Εύβοιας.

Επιδίωξή μας, να αντιμετωπίσουμε προβλήματα, αλλά κυρίως να αναδείξουμε και να αξιοποιήσουμε τις τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες του τόπου μας».

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024