Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι πιο παράξενες γιορτινές παραδόσεις από όλο τον κόσμο

Οι πιο παράξενες γιορτινές παραδόσεις από όλο τον κόσμο

Απολαυστικά περίεργες γιορτινές παραδόσεις από όλο τον κόσμο, που μπορεί να έχετε υιοθετήσει και εσείς και να μην το γνωρίζετε.

Ορισμένοι πίνουν ένα κοκτέιλ με ωμά αυγά, κονιάκ και κρέμα γάλακτος, το γνωστό eggnog ενώ άλλοι συνηθίζουν να δίνουν ένα φιλί κάτω από το γκι, υπακούοντας στην πασίγνωστη εορταστική παράδοση. Αν σκεφτείτε τα γιορτινά έθιμα αρκετά, θα συνειδητοποιήσετε ότι ακόμη και οι πιο συνηθισμένες γιορτινές παραδόσεις είναι απολαυστικά παράξενες. Μήπως έχετε υιοθετήσει και εσείς μία από αυτές;

Στολισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου με… πίκλες

Εάν επόμενη φορά που θα διασχίσετε το χριστουγεννιάτικο τμήμα οποιουδήποτε καταστήματος με στολίδια, γίνετε λίγο πιο παρατηρητικοί, πιθανότατα θα δείτε και λαμπερές γυάλινες πίκλες.

Οι χριστουγεννιάτικες πίκλες ή Weihnachtsgurke, που είναι ευρέως γνωστή ως παλαιοκοσμική γερμανική παράδοση, είναι κρυμμένες βαθιά στα κλαδιά του δέντρου για να τις βρουν τα παιδιά το πρωί των Χριστουγέννων.

Ο πρώτος που θα το βρει, κατά το έθιμο, παίρνει ένα ξεχωριστό δώρο ή του δίνεται η τιμή να ανοίξει το πρώτο δώρο.

Ξωτικό στο ράφι

Είτε σας αρέσει είτε όχι, το ξωτικό στο ράφι, γνωστό και ως Elf on the Shelf πρόκειται για μια νεανική παράδοση που έχει ριζώσει σε αρκετά αμερικανικά σπίτια. Πρόκειται για μια διασκεδαστική παράδοση, που απολαμβάνουν κυρίως τα παιδιά. Σύμφωνα με το έθιμο, τα ξωτικά που βοηθούν τον Άγιο Βασίλη να διαχειριστεί τη λίστα του, πηγαίνοντας στα σπίτια των παιδιών και παρατηρώντας τη συμπεριφορά τους κάθε μέρα.

Αυτοί οι… μικροί πράκτορες επιστρέφουν στον Βόρειο Πόλο με μια αναφορά για τον Άγιο Βασίλη σχετικά με το ποιος ήταν άτακτος και ποιος όχι. Αφού ενημερώσουν τον Άγιο Βασίλη, τα Ξωτικά επιστρέφουν στα σπίτια των παιδιών για να κουρνιάσουν σε μια νέα περιοχή του σπιτιού και να περιμένουν τα παιδιά να τα βρουν.

Μόλις ανακαλυφθούν, τα παιδιά δεν πρέπει να τα αγγίξουν, καθώς η μαγεία τους θα χαθεί για πάντα και η οικογένεια δεν θα μπορεί να λάβει δώρα από τον Άγιο Βασίλη.

Πορτοκάλια ως… στολίδια

Αν ψάχνετε για το τέλειο εορταστικό, πικάντικο άρωμα που πολλοί από εμάς συνδέουμε με τα Χριστούγεννα, τότε μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας φυσικό αρωματικό από πορτοκάλι και γαρύφαλλο. Μάλιστα, σύμφωνα με την παράδοση μπορεί να κρεμάσετε πομαντέρ στο σπίτι σαν χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Αυτά τα μεσαιωνικά πομαντέρ ήταν σαν στρογγυλά κοσμήματα που περιείχαν ροδοπέταλα, βότανα και λουλούδια. Σήμερα, τα σύγχρονα πομαντέρ είναι αποξηραμένα πορτοκάλια, που στην φλούδα τους μπορείτε να καρφιτσώσετε γαρύφαλλο και να τα κρεμάσετε με μια κορδέλα.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024