Ρεύμα σε 150 νοικοκυριά πληρώνει ο Δήμος Τρικκαίων μέσω της ελεγχόμενης στάθμευσης
Κοινωνική πολιτική με αντίκρυσμα από τον Δήμο Τρικκαίων, όπου τα έσοδα από την ελεγχόμενη στάθμευση, αποδίδονται στους ευάλωτους οικονομικά δημότες με την καταβολή ποσού στους λογαριασμούς των ηλεκτρικού τους ρεύματος.
Ο Δήμος Τρικκαίων αξιοποιεί σημαντικό ποσό από την ελεγχόμενη στάθμευση και ελαφρύνει την οικονομική κατάσταση των ευάλωτων νοικοκυριών.
Αυτός ο «Ενεργειακός Κουμπαράς», τον οποίο είχε ήδη εξαγγείλει ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου το περασμένο καλοκαίρι, γίνεται πραγματικότητα.
Τις επόμενες μέρες, ο Δήμος Τρικκαίων καταβάλλει ποσό στους λογαριασμούς ρεύματος δικαιούχων πολιτών.
Πρόκειται για δικαιούχους στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΚΕΑ), για τους οποίους επιδοτείται το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας των νοικοκυριών τους.
Για τους 2 πρώτους μήνες λειτουργίας του ΣΕΣ στα Τρίκαλα (Οκτώβριος και Νοέμβριος 2022) ο Δήμος Τρικκαίων θα πιστώσει ποσό της τάξης των 15.000€ στους λογαριασμούς παροχής ηλεκτρικής ενέργειας 150 τρικαλινών νοικοκυριών.
Η πίστωση θα γίνει από τις 15 Δεκεμβρίου και μετά, και το ποσό αντιστοιχεί σε δωρεάν 83.300 kWh.
Η επιλογή των τρικαλινών νοικοκυριών θα γίνεται μέσω ηλεκτρονικής κλήρωσης από την Οικονομική Επιτροπή, από τη βάση δεδομένων των δικαιούχων του ΚΕΑ που τηρείται στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Τρικκαίων.
Ο κ. Παπαστεργίου υπενθυμίζοντας την ενίσχυση οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών, αναφέρθηκε σε «ένα πολύ σημαντικό μέτρο. Όλοι συνεισφέρουμε σταθμεύοντας και βοηθούμε την κοινωνία», τόνισε.
Τα χρήματα προέρχονται από το 50% των καθαρών εσόδων του Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης (ΣΕΣ) και από το 30% των βεβαιωμένων παραβάσεων για τη στάθμευση.
Έτσι, κάθε μήνα, εκτιμάται πως από την εκκαθάριση των παραπάνω οικονομικών πόρων τουλάχιστον 50 νοικοκυριά αδύναμων συμπολιτών μας θα επιδοτούνται με περίπου 500kWh/νοικοκυριό, πιστώνοντας τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που καταναλώνουν με το ποσό των 100€ κατ’ ελάχιστο.
- Τι θα πει ο Μητσοτάκης στην ΚΟ υπό το άγχος για τα «γαλάζια» ποσοστά και το βάρος των ποινικών διώξεων για ΟΠΕΚΕΠΕ
- ΚΚΕ για επέτειο από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο: Μας θυμίζει τι σημαίνουν για τους λαούς οι σχεδιασμοί των ιμπεριαλιστών
- Μυθικό «κράξιμο» στην Αργεντινή για την έλλειψη σεβασμού στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία (vid)
- Νέα εποχή για την παραλία της Φρεαττύδας
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση για το σκάνδαλο – «Θράσος της κυβέρνησης»
- Μητσοτάκης για 52η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο: «Δεν ξεχνούμε, επαγρυπνούμε»
- Αποκαθίσταται ο φωτισμός στον δρόμο προς τον Προφήτη Ηλία Παλαιοχώρας
- Ρένα Δούρου: Ανάγκη για επανεκκίνηση των συνομιλιών για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)



















































![Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-308-315x220.jpg)
















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442