Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ανακατασκευάζονται 13 χιλιόμετρα ποδηλατόδρομων στο Δήμο Καρδίτσας

Ανακατασκευάζονται 13 χιλιόμετρα ποδηλατόδρομων στο Δήμο Καρδίτσας

Εγκρίθηκε χρηματοδότηση ύψους 2.5 εκατ. Ευρώ για την ολική ανακατασκευή των ποδηλατόδρομων του Δήμου Καρδίτσας.

Στο προτεινόμενο έργο, περιλαμβάνονται εργασίες αποκατάστασης ζημιών στο δίκτυο ποδηλατοδρόμων στην πόλη της Καρδίτσας και συγκεκριμένα, στο δίκτυο των αστικών ποδηλατοδρόμων μήκους 7.000 μέτρων, καθώς και στο δίκτυο περιαστικών ποδηλατοδρόμων, μήκους 6.500 μέτρων.

Το δίκτυο ποδηλατοδρόμων που έχει αναπτυχθεί, χαρακτηρίζει την Καρδίτσα ως την «πόλη του ποδηλάτου», με σημαντικές διεθνείς διακρίσεις και βραβεία. Το ποδήλατο και οι ποδηλατόδρομοι, αποτελούν για την πόλη, αναπόσπαστο στοιχείο της φυσιογνωμίας της και σημείο αναφοράς για την περιοχή.

Αναλυτικά, προβλέπονται εργασίες αποξήλωσης της υπάρχουσας τελικής επιφάνειας (κατά περίπτωση κυβόλιθοι ή βοτσαλωτό δάπεδο) και επίστρωσης με νέα στρώση, αντικατάσταση κρασπέδων και προστατευτικών μπαρών όπου απαιτείται, ανακατασκευή των ραμπών στις προσβάσεις και διασταυρώσεις, επιδιόρθωση ή/και αντικατάσταση των φρεατίων και σχαρών απορροής των όμβριων υδάτων, καθώς και αποκατάσταση και ενίσχυση της οριζόντιας και κάθετης σήμανσης.

Επίσης, γίνεται πλήρης αποκατάσταση στα πεζοδρόμια των οδών στις οποίες αναπτύσσεται το δίκτυο ποδηλατοδρόμων, με αποκατάσταση και ανακατασκευή της πλακόστρωσης, ανακατασκευή των ραμπών ΑΜΕΑ, τοποθέτηση πλακόστρωσης για την όδευση τυφλών, αποκατάσταση όπου απαιτείται του δημοτικού φωτισμού, της σήμανσης και της φύτευσης. Στόχος των παραπάνω εργασιών, είναι η παρέμβαση να έχει ολοκληρωμένο χαρακτήρα και πλήρες και λειτουργικό αποτέλεσμα.

Στην παρούσα φάση, λόγω μείωσης του προϋπολογισμού πρόκειται να κατασκευαστούν οι ποδηλατόδρομοι των οδών Καραϊσκάκη, Μπλατσούκα-Παλαιών Μαστόρων, 18ης Αυγούστου, Αγ. Σεραφείμ και Τρικάλων.

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024